Magisk konsert i Røsvik kirke

Siv Oda Hagerupsen fra Kvarv har vært med på mange store konserter og operaproduksjoner. Men konserten hun setter aller høyest kan du oppleve i Røsvik kirke torsdag 16. juni. Billett kjøper du her.

Siv Oda Hagerupsen

Stor suksess i 2008

Fra Ringenes Herre til Alvelandet i nord ble urframført i 2008 på Kobbelv vertshus (bildet), og fikk fantastisk mottakelse hos presse og publikum.

Siden da har Siv Oda drømt om å sette den opp på nytt. Under Kraftfestivalen går drømmen i oppfyllelse: Torsdag 16. juni kan du oppleve klanger fra en magisk verden i Røsvik kirke.

Har en keltisk sjel

–  Siden jeg var liten, har folkemusikken fra de Britiske Øyer, og den keltiske musikken gjort utrolig sterkt inntrykk på meg. Lagde jeg melodier selv, kom de alltid ut med likhet til denne musikken.

Jeg pleier å si at jeg tror jeg har en keltisk sjel. I tillegg er jeg en enorm tilhenger av "Ringenes Herre"- filmene, som for meg står som noe av det mest episke og fantastiske som er laget av filmkunst!

Når disse filmene også har et soundtrack som består av en stor del keltisk-inspirert musikk, blir dette en "innertier" for meg!

Siden sist er repertoaret justert litt, noen få sanger er tatt ut, og noen instrumentale låter er skiftet ut.  Men det meste er beholdt som sist, sier Siv Oda.

Vil vise slektskapet i folkemusikken

–  Publikum vil få høre flere sanger fra den første fllmen i "Ringenes Herre"-trilogien, "Ringens Brorskap", og mange andre folkesanger og instrumentalmelodier fra Irland, Skottland og England.

Jeg ønsker i denne konserten også å vise slektskapet mellom den keltiske og den norske folkemusikken, og den musikalske reisen går derfor videre til vårt eget land, der folk får høre flere norske folkemelodier, før det hele rundes av, tilbake til musikk fra Irland, og som det aller siste; finalemelodien fra "Ringenes Herre-Ringens Brorskap".

Og ringen er sluttet, sier Siv Oda, som gleder seg stort og håper mange vil komme til Røsvik kirke.

«Siv Oda Hagerupsen sang så vakkert at det ble en prøvelse å vente med applausen..» Avisa Nordland.

Siv Oda Hagerupsen

Siv Oda Hagerupsen. Foto: Solmund Nystabakk.

Torsdag 16. juni kl. 20.00

Fra Ringenes Herre til Alvelandet i nord - klanger fra en magisk verden, konsert i Røsvik kirke.

Med Siv Oda Hagerupsen (mezzosopran), Zsuzsika Toth (fiolin), Ragnhild Hansen (fløyte) og Ralph Creedy (tangenter).

Irsk og keltisk musikk, norske folketoner, sanger av Enya m.m.
Billettpris: Kr. 150/50.

KJØP BILLETT

Forhåndssalg også på servicekontoret, Rådhuset (betal med kort)

Billettsalg i døra fra kl. 19.00.

Konserten er en del av Kraftfestivalen i Sørfold, 11.- 19. juni 2016

KJØP BILLETT, HELE FESTIVALEN