Næringslivet møter 10. klassingene

Sørfold kommune følger opp fjorårets vellykkede arrangement og inviterer 10. klassinger, næringsliv og offentlige arbeidsplasser til lokal yrkesorientering. Dette skjer i Rådhussalen tirsdag 17. januar.

Yrkesorientering for 10. klasse

Fra fjorårets yrkesorientering i Rådhussalen. Stående ser vi Gerd Bente Jakobsen og Steinar Strand fra Sørfold kommune.

Utdanningsvalg og jobbmuligheter

Målgruppe for orienteringen er 10. klassinger fra samtlige tre skoler i kommunen: Røsvik skole, Straumen skole og Nordsia oppvekstsenter.

–  Hensikten med dagen er å informere om utdanningsvalg og jobbmuligheter, både generelt og i egen kommune, forteller Steinar Strand.

Rådgivningstjenesten for videregående skole på Fauske vil stille. Kunnskapssenteret i Gildeskål, som er en videregående skole innen havbruk, har også sagt ja til å delta, samt Indre Salten Opplæringskontor.

Hamsun videregående skole, som blant annet har friluftslinje, er invitert, men har i skrivende stund ikke bekreftet sin deltakelse.

Oppdrett, industri, omsorg og Newton

Av bedrifter som kommer, kan vi nevne Sisomar, Elkem Salten, Marine Harvest, Omya Hustadmarmor, SaltenBygg, Acustus og Heges MatOpplevelser.

–  I offentlig virksomhet vet vi at det blant annet blir behov for mange sykepleiere, omsorgsarbeidere og lærere, og representanter for disse yrkene vil fortelle.

Newtonlærer Bjørnar Pettersen skal også være med.

–  Han bidrar med noe spennende og kreativt.  Vi tør ikke å røpe hva dette blir, før vi er sikre på at det lar seg realisere, men kommer tilbake til dette.

Elevene velger hvor de vil dypdykke

Dagen starter med at ordfører Lars Evjenth ønsker velkommen, og på programmet står også konkurranser og dypdykk hos bedriftene som sitter på stand. Elevene kan selv velge hvilke bedrifter de ønsker å vite mer om.

Og alle får Sørfoldbrosjyre og kommunepin. Bedriftene vil også dele ut brosjyrer og informasjonsmateriell, sier Steinar Strand.

Arbeidsgruppe på fire

Strand er med i en gruppe på fire som har ansvaret for opplegget. De andre er rådgiver Aleksander Sørfjord ved Straumen skole, kommunalsjef Lisbeth Bernhardsen, samt næringssjef Gerd Bente Jakobsen.

Tilbakemeldingene fra ungdommer, foresatte og næringsliv etter fjorårets yrkesorientering var svært positive.

Sist oppdatert den 17. januar 2017