Mat - og vinkurs i friluft

Heges MatOpplevelser har ledige plasser på mat – og vinkurs i friluft lørdag 22. august. Kurset foregår i idylliske omgivelser ved Vakkerlivatn på Strøksnes.

Mat - og vinkurs ved Vakkerlivatnet, foto Hege Ruud

Heges MatOpplevelser ønsker velkommen til mat- og vinkurs ved Vakkerlivatnet førstkommende lørdag. Foto: Hege Ruud.

Matglede i friluft

Hege Ruud, som har firmaet Heges MatOpplevelser, forteller at hun i friluftslivets år ønsker å kombinere uteglede med mat – og vinglede.

Ved Vakkerlivatnet er det både gapahuk, benker, bord og bålplasser. Og ikke å forglemme en fin utedo.

Hege Kristin Ruud

Skal tilberede et måltid av lokale råvarer

Hege  (bildet) vil selv være instruktør og kursleder for mat-delen av kurset, der kveldens forrett er lokal spekemat og ost, som kursdeltakerne skal bake flatbrød/klappakaker til.

Hovedretten skal komponeres av ørret, lokale grønnsaker og sopp, som tilberedes på bål og i bålpanne, mens dessert av lokale bær vil avrunde måltidet.

Vinkelner med praksis hos Hellstrøm

Når det gjelder vinkurset, har Hege fått med seg vinkelner Gyri Mentzoni, som har vært vinansvarlig på Eyvind Hellstrøms restaurant Bagatelle.

–  22. august  vil Gyri lære kursdeltakerne om vin, og om mat og vin i kombinasjon, sier Hege Ruud.

Kurset er førstkommende lørdag, 22. august kl. 16.00-ca. 20.00, og det er fortsatt noen ledige plasser.

Påmelding på e-post til hegekristinruud@gmail.com

Det er ca. 45 minutter å gå fra parkeringsplassen og opp til Vakkerlivatnet.

Kursavgiften er kr. 1.200, hvorav kr. 600 betales som depositum ved påmelding.
Deltakerne tar med egen kniv og fjøl.

Les mer om kurset:

Mat – og vinkurs i friluft

 

Sist oppdatert den 09. september 2015