Mere aktivitet i klubben

Etter innspill fra ungdomsrådet og andre ungdommer, har kulturkontoret gjort noen grep for å øke oppslutningen og aktiviteten i ungdomsklubben på Straumen. Og takket være Siso Vekst er biljarbordet nå kommet på plass.

Siso Vekst flytter biljardbord

Siso Vekst så ikke mørkt på å flytte det tunge biljardbordet fra kjelleren på Straumen skole og til nåværende ungdomslokaler i utleiebygget.

Klubblokaler i utleiebygget

I februar i år kunne Straumen ungdomsklubb flytte inn i nye lokaler på Straumen, der Nordlandsmuseet tidligere hadde utstilling.

Hver fredag var det klubbkveld, og denne hadde stort sett god oppslutning hele våren.

Fra oppstart høsten 2014 har det imidlertid vært varierende og synkende oppslutning.

Det kom signaler om at det var for lite å finne på i klubben, og flere stilte spørsmålstegn om fredag var den beste klubbdagen.

Saken tatt opp med ungdomsrådet

–  Vi tok opp saken med ungdomsrådet, som anbefalte at vi gjør noen endringer.

For det første blir det klubb hver mandag, og da med mer fokus på aktivitet enn før.  Vi vet at ungdommene har savnet biljardbordet sitt, og nå er både dette og bordtennisbordet på plass.

Det er også andre ting de kan holde på med, så nå håper vi at oppslutningen tar seg opp, sier Steinar Strand ved kulturkontoret.

–  21. september var det bandkonsert på fotballhytta som del av arrangørkurs for ungdom, og da kom det mange.  Det ser også ut til at noen av deltakerne på kurset vil organisere seg i en rockeklubb, som vi kan samarbeide nært med for å få levende musikk i klubben noen utvalgte fredager.

Dette var nemlig også signaler vi fikk, at ungdommene ønsker flere konserter. Det er flere band i kulturskolen, og med en rockeklubb under oppseiling ser vi mange muligheter, sier Strand.

Onsdagene fortsetter

Onsdagstilbudet på Vaffelhjørnet er populært, og vil fortsette med samme opplegg som før.

Her kan de unge få gratis kveldsmat, sitte og prate og holde på med ulike spill. Kulturkontoret og kirkekontoret v/ ungdomsdiakonen har ansvaret for dette tilbudet annenhver gang, og målgruppe er juniorer fra 5. klasse og ungdom opp til 18 år.

Når det gjelder selve ungdomsklubben på Straumen blir opplegget slik fram mot jul:

  • Fredag 31. oktober: Fredagsklubb kl. 20.00-24.00, nå med biljardbordet på plass
  • Mandag 3. november og hver mandag videre:  Klubbkveld kl. 18.00-22.00 med fokus på aktivitet.
  • Fredag 28. november (NB! Ikke 21. november som det står i papirutgaven av kulturkalenderen, da er det nemlig premierehelg for Saltstæmma i Stormen i Bodø, som mange ungdommer fra Sørfold er med på):

Bassengparty i Sørfoldhallen med musikk og fargerike drinker kl. 18.00-20.00. Deretter klubb kl. 21.00-24.00 med mat, musikk og spill.

Ny klubbleder

Emilie Aspaas (19) er ansatt som ny klubbleder for Straumen ungdomsklubb. Hun starter i jobben 3. november, men tjuvstartet 22. oktober da hun møtte ungdommene på Vaffelhjørnet.

Steinar Strand var også til stede der, og han forteller om engasjerte ungdommer som er tent på å bidra til økt aktivitet.

–  Og ikke minst må vi få på plass et klubbstyre.

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015