Høstprogrammet på Bakeriet er klart

15. september starter tirsdagstilbudet på Aktivitetshuset Bakeriet opp igjen etter sommerferien. Annnenhver uke blir det åpent hus, med underholdning, aktiviteter og buss.

Ildsjeler Foto Sørfold kommune/Steinar Strand
Fundamentet. Her er noen av ildsjelene som gjør tilbudet på Bakeriet mulig. Bak f.v. Odd Johansen, Laila Berg, Per Martin Johansen, Knut Mørkhagen og Bodhild Johnsen. Sittende f.v. Halvdan Haug, Margrethe Johansen, Gerd Kamfjord og Jan Arne Johansen. Foto. Sørfold kommune/Steinar Strand.
 
Etter planen skulle sesongen innledes med besøk av Nordland Teater, men de har fått sykdomsforfall, og populære John Kristian Karlsen stepper inn på kort varsel.
Det blir fortsatt hovedvekt på lokale krefter ut over høsten, med både trekkspillmusikk og kåseri om gamle bilder, melodiminner fra 1950-tallet og mye mer.
 

Kulturskolen

Også i høst vil elever i kulturskolen ha lunsjkonsert. – Ser vi på kulturkalenderen for september og oktober, kan man ikke unngå å legge merke til at kulturskolen markerer seg i flere sammenhenger. De skal ha konsert både på biblioteket og på Bakeriet, og 23. september blir de med på sesongens siste onsdagskafé i småbåthavna på Straumen. I tillegg til å ha egne elevkonserter i desember og juni, deltar kulturskolen på denne måten på arrangementer i andres regi og støtter opp om disse, og det fortjener de ros for, sier kultursjef Bente Braaten. Kulturskolen besøker også institusjonene.
 

Hobbyutstyr

Intensjonen med tirsdagene på Bakeriet er at folk skal treffes, slå av en prat og holde på med diverse aktiviteter. – Det er anskaffet en del utstyr i hobbyrommet, bl.a. dreiebenk og sag. Tilbudet er åpent mellom kl. 10.00 og 14.00, men de fleste går etter at underholdningen er slutt. Kanskje kan noen bli der litt lenger hvis det er flere ting å holde på med, sier kultursjefen.
Det er lag og foreninger som er arrangører for tirsdagstilbudet. Disse sørger for kaffe og vafler.
Fast klokkeslett for underholdningen er 11.30-12.00. Det er alltid gratis adgang. Bakeriet ligger i Straumen sentrum, og er et tidligere bakeri som er ombygd til aktivitetshus. Slik ser høstprogrammet ut:
 
 • 15. september: Konsert med John Kristian Karlsen. Vviser etc.
 • 29. september: Salten Museum viser gamle bilder og forteller om dem. Og kanskje DU vet noe om disse bildene? Med Eirin Edvardsen og Finne Rønnebu.
 • 13. oktober: Konsert med elever i kulturskolen. I tillegg vil Straumen og omegn husflidslag vise hvordan man kan lage nytt av gammelt. Alle interesserte oppfordres til å ta med saks og noe de vil sy om.
 • 27. oktober: Konsert med ”Gammelguttan”. Underholdning og allsang.
 • 10. november: Konsert med Finn Ove Pedersen og datteren Ingvild. Ved pianoet: Ralph Creedy. Både Finn Ove og Ingvild har vært solister med Foldklang, og har imponert med sjarm og ferdigheter på scenen. Nå opptrer de sammen.
 • 24. november: ”Ung på 1950-tallet”. Konsert og mye mer. Medvirkende bl.a. Eirin Edvardsen, Lill Hege Reiss, Piotr Repnik og Ralph Creedy. Vi ønsker å lage noe ekstra ut av temaet, og er på jakt etter en sjåføruniform fra 1950-tallet som bussjåføren kan bruke denne dagen. Tips mottas med takk, tlf. 75 68 53 33.
 • 8. desember: Konsert med John Kristian Karlsen. I tillegg vil Finn Rønnebu fra Salten Museum vise gamle bilder og få informasjon fra publikum.
 

Buss

Kommunens minibuss fortsetter med samme rute som i vår. Den går fra Kvarv kl. 0900 og innom Nordfjorden. Etter å ha satt av passasjerer ved Bakeriet henter den nye passasjerer i Røsvik. Kulturkontoret kan gi nærmere opplysninger om bussen på
tlf. 75 68 53 33.
 

Takk til ildsjelene

Sørfold kommune takker alle de frivillige som stiller opp. Følgende foreninger skal være arrangører på Bakeriet ut over høsten:
 
 • Nordfjorden Røde Kors
 • Lions Sørfold
 • Eldres Venner
 • Straumen og omegn husflidslag
 • Tørfjorden Sanitetsforening
 • Sørfold Helsesportslag
 • Sørfold Danselag
 • Elkem Salten pensjonistforening
 
Sist oppdatert den 09. september 2015