Kulturminnedagen ble markert

Sørfold Lokalhistorielag inviterte til rusletur i Bonådalen 12. september. Det ble en fin markering av Kulturminnedagen, med vandring på gamleveien langs elva.

Alf Nikolaisen var guide på Kulturminnedagen Foto Sørfold kommune
Guiden. Alf Nikolaisen (med blå sixpence) er fra Bonå, og fortalte engasjert om både folk og skrømt i sitt barndomsparadis. Til venstre for ham står hans kone Erna. Hun er fra Røyrvasseid, og var guide på fottur fra Straumen over Harelifjell til Røyrvatn både i sommer og i fjor sommer. Begge foto: Sørfold kommune.
 
Bålkaffe
Turen startet ved gapahuken like nedenfor Leirfjorden skole. Den har skolen satt opp selv, og både den og uteområdet brukes jevnlig i undervisningen, enten de har gym eller matematikk. Deler av gamleveien er nyryddet i anledning Kulturminnedagen.
 
Selve Kulturminnedagen var søndag, men arrangøren valgte lørdag i stedet på grunn av valget.
Bålkaffe ved gapahuken Foto Sørfold kommune
Lokalhistorielaget bød på bålkaffe før oppstart, og Alf Nikolaisen holdt en interessant innledning om historien i området før rusleturen over Tjønnvollan startet.
 
– Jeg har vært lærer i 40 år og er vant til å snakke i forsamlinger, men dette oppdraget var jeg litt nervøs for, sa han. Det var det ingen grunn til, for han gjorde en ypperlig jobb. Drøyt 20 personer deltok på arrangementet, som ble avrundet med varm suppe ved gapahuken. Det kom ikke en dråpe regn denne ettermiddagen, og den vindstille høstdagen dannet en fin ramme rundt kulturhistorien.
 
Sist oppdatert den 09. september 2015