Bra valgdeltakelse

Med en frammøteprosent på 75,7 ligger Sørfold over både landsgjennomsnittet og Nordlandsgjennomsnittet.

F.v. Lisbeth Fredheim og Lillian Martinussen med valgurnen Foto Sørfold kommune/ Bente Braaten
På jobb. F.v. kommunalsjef Lisbeth Fredheim og servicetorgleder Lillian Martinussen deltok i tellingen av stemmesedler. Foto: Sørfold kommune/Bente Braaten.
 
Arbeiderpartiet fikk 616 stemmer og er klart størst, men Fremskrittspartiet hadde størst prosentvis framgang med sine 247 stemmer. Dette er en vekst på hele 7,3 % i forhold til kommunevalget i 2007, og 2,6% mer enn partiet oppnådde av stemmer ved forrige stortingsvalg.
 
Stemmene var ferdig opptelt kl. 22.30. – Stemmene fra de forskjellige valgkretsene ble kjørt til Rådhuset så snart valglokalene hadde stengt, og de var her før kl. 21.00, forteller kommunalsjef Lisbeth Fredheim, som i likhet med Lillian Martinussen var på jobb til over midnatt.
Totalt ble det avgitt 1187 stemmer i Sørfold. Da er forhåndsstemmene med.
 
Fornøyd ordfører.
Ordfører Lars Kr. Evjenth (AP) er glad for valgresultatet. - Med fortsatt rødgrønn regjering sikres stabile rammebetingelser for kommunene, sier han. Han er imidlertid bekymret for tilbakegangen for enkelte partier. - Vi trenger floraen og mangfoldet av partier. Dette er en viktig del av demokratiet, sier han. 
 
Sist oppdatert den 09. september 2015