Fra Strøksnes til Guatemala

Tirsdag 6. oktober er det konsert med busstur og seniordans for alle over 60 år. I Sørfold blir høstturneen til Den kulturelle spaserstokken i Salten sydd sammen til en pakke med smakfullt innhold.

John Kristian Karlsen og Sveinar Aase Foto Nadia NorskottSå skimrande var aldrig havet - fra Strøksnes til Guatemala.
Dette er navnet på turnéen som musikerne Sveinar Aase på piano og Jon Kristian Karlsen (bildet) på sang starter 1. oktober. Begge er til daglig distriktsmusikere i Sørfold, men er innleid av Salten kultursamarbeid til denne turneen.
 
Som turnénavnet antyder, blir det et variert konsertprogram. Artistene vil framføre kjente og kjære viser av Evert Taube, Alf Prøysen, Jens Book Jensen med flere, samt kjente operettemelodier. Det vil også bli mulighet til å synge med, ved at det trykkes opp tekster som publikum får utdelt.
 
Den kulturelle spaserstokken ble etablert som nasjonalt prosjekt i 2006, da Helse- og omsorgsdepartementet og Kultur- og kirkedepartementet gikk sammen om å bevilgemidler øremerket kultur for seniorer (60+). Tilbudet skal bringe kulturen dit hvor seniorene befinner seg, og skal være preget av bredde og kvalitet.
 
I Salten har kommunene gått sammen om å tilby Den kulturelle spaserstokken til sine seniorer. De fikk kr. 200.000 i bevilgning fra staten for 2009. Med tilleggsbevilgninger fra Kultursamarbeidet og andre, har dette gitt mulighet for å arrangere to turnéer i inneværende år. Den ene med 17 forestillinger, og den andre med 12.
 
Selv om tilbudet er spesielt tilrettelagt for seniorer, er også andre velkommen. Det er gratis inngang på arrangementene.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Middag
Konserten i Sørfold er lagt til Kobbelv Vertshus tirsdag 6. oktober kl. 13.00. Det settes opp buss fra andre deler av kommunen, som stopper etter behov.
Etter konserten blir det anledning til å kjøpe middag, og Kobbelv Vertshus kan friste med følgende menyvalg til honnørpris:
  • Meny 1: Saltkjøtt med kålrabistappe og kokte poteter. Uten dessert kr. 121, med dessert kr. 157
  • Meny 2: hvalbiffgryte med friske grønnsaker. Uten dessert kr. 126, med dessert kr. 162.
  • Meny 3: Dagens fisk. Uten dessert kr. 117, med dessert kr. 153.
  • Dessert: Hjemmelaget karamellpudding eller bærdessert.
Seniordans
Ca. kl. 15.30 går bussen(e) videre til Mørsvik skole, der Mørsvikbotn helsesportslag byr på seniordans og kaffekos. NB! Alt unntatt middagen er gratis.
 
Påmelding buss/middag og info: Servicekontoret, Rådhuset, tlf. 75 68 50 00.
 
Frist for busspåmelding er 30. september.
Sist oppdatert den 09. september 2015