Også fulltegnet på Straumen

Siden datakurset for voksne skal være på Bakeriet, må det være lov å si at det går som varmt hvetebrød. I løpet av to dager ble samtlige 10 kursplasser besatt.

Per Martin Johansen og Lars Evjenth ønsker velkommen til datakurs Foto Sørfold kommune/Steinar Strand
På Bakeriet. Per Martin Johansen (foran) og ordfører Lars Evjenth i styret for Bakeriet ønsker voksne i alle aldre velkommen til datakurs. Disse to PCene er gitt som gave fra SpareBank1 Nord-Norge.

Mørsvik først ute
I vår var det datakurs for voksne i Mørsvik. Dette var meget vellykket, med Arne-Harry Nilsen og kommunens datalærling Hans Marius Mindrum som ansvarlige.
 
I kulturkalenderen for september og oktober ble det invitert til et tilsvarende kurs i Røsvik, og responsen var stor. – Kulturkalenderen var knapt nok sendt ut før de første ringte, og det er vi glad for. Vi har måttet sette en grense på 10 deltakere, og plassene ble fylt opp på få dager, forteller kultursjef Bente Braaten. Kursleder i Røsvik er kommunens IT-ansvarlig Jan Børre Solvik, og opplæringen vil foregå på Røsvik skole, 4-5 mandagskvelder med oppstart 5. oktober.
 
Kommunen på nett
Det er Sørfold kommune som er arrangør av disse kursene, som er beregnet på voksne i alle aldre. – Vi vet at det er mange voksne som aldri har fått grunnopplæring i bruk av PC, men som har lyst til å lære. Fra kommunens side legger vi ut mye informasjon til innbyggerne på hjemmesiden, og da bør vi også ta et medansvar for at folk lærer seg å bruke den, sier webredaktør og kultursjef Bente Braaten. Kursene er lagt til kveldstid, og er beregnet på voksne i alle aldre. Det blir gitt grunnleggende opplæring i bruk av PC og vanlig tekstbehandling, samt E-post og internett.
 
Nettbank
Da aktivitetshuset Bakeriet på Straumen ble åpnet i februar i år, ble det presisert fra kommunens side at huset skal brukes så mye som mulig – til møter og kurs, arrangementer og trivelig samvær. Og det er jevnlig i bruk. – Salten Museum har hatt neverkurs der, Straumen og omegn husflidslag har husflidskafé hver måned og det er åpent hus annenhver tirsdag, for å nevne noe. Nå blir det også datakurs. På en av kurskveldene håper vi at noen fra SpareBank1 kan komme og vise deltakerne hvordan man bruker nettbank, sier kultursjef Bente Braaten.
 
Stor interesse
Kurset på Straumen var knapt nok kunngjort før det var fulltegnet. - Vi tar sikte på oppstart i slutten av oktober, opplyser kultursjefen. Hun oppfordrer interesserte til å ta kontakt selv om det første toget er gått i denne omgang. - For det første kan man stå som reserve i fall noen trekker seg, for det andre kan det ikke utelukkes at det blir en ny runde etter jul. Det er en fordel å vite om det er interesse for dette før vi planlegger videre, sier hun.
Sist oppdatert den 09. september 2015