Vellykket dag

John Kristian Karlsen og Sveinar Aase ga en glitrende konsert i Kobbelv 6. oktober. Både salen på vertshuset og kommunens aktivitetsbuss var fullsatt, og etter konsert og middag var det seniordans i Mørsvik.

Fullt hus på konsert Foto Sørfold kommune/Kjell Eilertsen
Fullt hus. Det var ikke mange ledige plasser i storsalen på Kobbelv Vertshus 6. oktober. Mange lot seg lokke med fra Strøksnes til Guatemala, og her synges det allsang. Begge foto: Sørfold kommune/Kjell Eilertsen.
 
På turné
Konserten var et ledd i en turné i regi av Salten kultursamarbeid, med støtte fra Den kulturelle spaserstokken. På programmet sto blant annet viser av Evert Taube og Alf Prøysen, foruten nyskrevet stoff signert John Kristian Karlsen. Med allsang i tillegg falt menyen i smak, og de to måtte trå til med ekstranummer, der Karlsen slapp løs stemmeprakten i "O sole mio".
 
Full pakke
I Sørfold var det laget en ”pakke” med buss, middag og påfølgende seniordans i tillegg til selve konserten. Kommunens aktivitetsbuss var fylt til siste plass, og kjørte fra Hammerfall via Straumen og Kvarv til Kobbelv Vertshus. Siden målgruppen for Den kulturelle spaserstokken er 60+ var arrangementet lagt til dagtid, og bussen startet allerede kl. 11.00.
 
John Kristian Karlsen og Sveinar Aase Foto Sørfold kommune/Kjell Eilertsen
Dyktige kunstnere. F.v. John Kristian Karlsen og Sveinar Aase hadde ingen problemer med å få kontakt med publikum. Begge er til daglig distriktsmusikere i Sørfold, men til denne turnéen i hele Salten er de innleid av Salten kultursamarbeid.
 
Til konserten kom også mange fra nærområdet og hele den nordre delen av kommunen, også fra Karlsens hjemplass Strøksnes.Tittelen på den stemningsfulle konserten med glimt i øyet var ”Så skimrande var aldrig havet - fra Strøksnes til Guatemala.” Tittelen henspeiler på John Kristians viser med utgangspunkt i den vakre hjembygda ved havet, og ferden til Guatemala var det Evert Taube som sto for.
 
Seniordans
På Mørsvik skole danses det seniordans hver tirsdag ettermiddag. Det er Mørsvikbotn helsesportslag som er ansvarlig for denne, og de ventet med kaffen klar da den humørfylte bussen ankom skolen etter konsert, middag og avslapning på Kobbelv Vertshus. Men arrangørene for seniordansen hadde også tatt seg tid til å delta på konsert og middag på vertshuset, før de kjørte i forveien for å rigge klart til dansen og sette på kaffen.
 
Mye latter
- Det så ut til at alle koste seg, nesten alle var på dansegulvet og det var mye latter og moro, forteller Gerd Kamfjord, som var med bussen fra Straumen og er leder i Sørfold Helsesportslag. Mary Moen fra Fauske var også til stede denne ettermidagen, for å lære deltakerne en ny dans.
- Vi ble ønsket hjertelig velkommen tilbake, og det håper jeg vi får til, for dette var virkelig vellykket og artig, sier Gerd Kamfjord, som også syntes konserten var en flott opplevelse.
Sist oppdatert den 09. september 2015