Nytt gulvbelegg i Rådhussalen

I forbindelse med regjeringens krisepakke for 2009 ble Sørfold kommune tildelt 1.355.000 kroner til vedlikehold. 250.000 av dette skal gå til nytt gulvbelegg i Rådhusalen, og dette innebærer at salen blir stengt for all bruk i perioden 1.- 19. november.

F.v. Jorunn Øren og Synnøve Olsen Foto Sørfold kommune/Bente Braaten
Flere hull. Renholderne f.v. Jorunn Øren og Synnøve Olsen ser fram til å få nytt gulvbelegg i Rådhussalen. Under den grå tapen er det hull i belegget. Disse er dekket til for å unngå at folk snubler.
 
Fukt i betongen
Avdelingsingeniør Asbjørn Knutsen forteller at det er firma Snorre Nicolaysen AS som har fått oppdraget etter anbudsrunde, og at arbeidet starter opp 2. november. – Vi hadde satt av to uker til dette, men nå viser det seg at det er fukt i betongen under belegget. Dette gjør at uttørkingen av betonggulvet vil ta lengre tid enn antatt, og vi må beregne tre uker totalt. 2. november starter vi med å rive av det gamle belegget og sette på avfuktere, sier han.
 
Konsekvenser for leietakerne i tre uker
- Vi har fra før av gitt melding til alle leietakerne om at all bruk av Rådhussalen må utgå i perioden 1.- 15. november. Dette har vi også satt en notis om i kulturkalenderen. Nå viser det seg at fukt i betongen gjør tørkeperioden lenger enn først antatt, og dette betyr at salen ikke er klar til bruk før 20. november, med andre ord at det går med tre uker i stedet for to.
 
Dette innebærer blant annet at en barneforestilling med Figurteateret i Nordland som var oppsatt 17. november, er flyttet til Mørsvik skole. Siden denne situasjonen først ble avklart de siste dagene, står det feil i kulturkalenderen. Men dette vil skoler og barnehager også blir varslet om direkte, sier kultursjef Bente Braaten, som sier at de faste leietakerne har tatt beskjeden om ”utkastelse” med positiv innstilling og uten protester. – De ser jo hvor nedslitt belegget er, og viser forståelse for at arbeidet må gjøres. Flere har også påpekt at det var nødvendig å gjøre noe med gulvet, sier hun. Fargen blir også annerledes enn før.
 
De faste brukerne som er berørt av dette er:
 
  • Kulturskolen og distriktsmusikerne
  • Sørfold Danselag
  • Straumen skole- og ungdomskorps, hovedkorps og aspiranter
  • Foldklang
  • Røsvik Skytterlag.
 
Sist oppdatert den 09. september 2015