Nostalgi på Bakeriet

De fleste som deltar på tirsdagsarrangementet på Bakeriet var unge på 1950-tallet. 24. november får de et gjensyn med musikken og motene fra denne tida, i samarbeid med Salten Museum.

Bussjåfør Espen Olsen i gammel uniform Foto Sørfold kommune/Bente Braaten
Stilig sjåfør. Kommunens aktivitetsbuss er en viktig del av tirsdagene på Bakeriet. Her har sjåfør Espen Olsen iført seg tidsriktig uniform for å stå i stil med temaet 24. november.
 
Konsert
De som bidrar på lunsjkonserten denne tirsdagen kl. 11.30 var ikke påtenkt en gang på 1950-tallet, men de er glad i musikken fra denne perioden og vil framføre utvalgte schlagere. De håper også at publikum vil synge med. Eirin Edvardsen og Lill Hege Reiss står for sanginnslagene, mens Piotr Repnik og Ralph Creedy vil traktere tangentene.
 
Ungdomsmuseet
For Eirin Edvardsen er dette langt fra første gang hun dykker ned i ungdomskulturen fra 1950-tallet. Nærmeste nabo til Bakeriet er ungdomsmuseet, der det står en utstilling som viser ungdomstid i tre generasjoner. En av disse er 1950-tallet, med møbler, utstyr og gjenstander fra denne epoken. Eirin var også prosjektleder for suksessforestillingen ”Fra lungemos til taco”, der dagens ungdom leverte et fyrverkeri av en forestilling.
Eirin Edvardsen i 50-tallskroken Foto Sørfold kommune/Bente Braaten
Eirin Edvardsen slapper av med ”Alle kvinners blad” i 50-tallskroken på ungdomsmuseet.
 
Om lungemos står på menyen på Bakeriet 24. november er vel heller tvilsomt. Og det er kanskje like greit. Arrangøransvaret går på rundgang blant foreninger, og denne gang er det Sørfold Danselag som frister med kaffe og vafler. Kanskje tar de noen dansetrinn mellom bordene også?
 
 
Mosjon for alle
Hver torsdag formiddag er det åpen hall for voksne i alle aldre i Sørfoldhallen. Dette er et tilbud også til bevegelseshemmede, eldre og de som ikke er særlig spreke, og folkehelsekoordinator Steinar Strand forteller at en av ildsjelene i Sørfold Helsesportslag vil komme innom Bakeriet og informere om dette tilbudet. – Og for få fram at dette er et lavterskeltilbud vil vi demonstrere noen enkle sitteøvelser, og håper Ralph eller Piotr kan spille 50-tallsrock til, sier han.
 
Sist oppdatert den 09. september 2015