I kø for å kjøpe bok

Mer enn 50 Ragovenner var samlet til boklansering på Bakeriet 17. november. Bokas forfattere Trygve Næss og Lars Magnus Kvamme tok oss med på tur i den vakre nasjonalparken, viste bilder og fortalte levende og engasjert om de unike villmarksområdene.

Boksignering 17. november Foto Sørfold kommune/Bente Braaten
Signerte bøker. Den nye boka om Rago er en ypperlig julegave. Ekstra artig blir det når man får med en hilsen fra forfatterne, og Lars Magnus Kvamme (sittende ved bordet til venstre) og Trygve Næss hadde nok å gjøre.
 
 
 
 
 
 
 
 
Stor interesse
De to har hatt noen hektiske dager før lanseringen, med mye oppmerksomhet og henvendelser både fra folk som vil kjøpe boka og fra pressen. Samme formiddag  hadde NRK laget et innslag med dem, og det framkalte unison humring i forsamlingen da Trygve fortalte at de så for seg en tur inn i selve Rago med opptak og det hele, der alt skulle være unnagjort på et par timer.
Lars Magnus Kvamme og Trygve Næss fikk blomster Foto Sørfold kommune/Bente Braaten
Fikk velfortjente blomster. Varaordfører Karin Bakken, som selv er oppvokst ved innfallsporten til Rago, overrakte blomster, grataulasjoner fra vertskommunen og mange gode ord om boka. – Vi er ikke flinke nok til å skryte av det vi har i Sørfold. Rago er uten tvil noe av det fineste vi har, sa hun.
 
Respekt og kjærlighet
Da de to viste bilder og fortalte om naturopplevelser, artige historier og til dels dramatiske episoder på sine utallige Ragoturer, ble tilhørerne slått av den dype respekten og ydmykheten de viser. Dette bærer boka også preg av. Og når de forteller om stillheten i det til dels uberørte landskapet, får man en brå lengsel etter å oppleve den selv, helst med én gang. Vi tror med andre ord at boka vil føre nye brukere ut på tur i nasjonalparken.
 
Folkeviser
Rakel Nystabakk sto for de kunstneriske innslagene på boklanseringen, og hun hadde valgt musikk som passet ypperlig for anledningen. Først den vakre folketonen "Dagsens auga" som stammer fra Majavatn, og deretter folkeviser fra Troms. Rakel akkompagnerte seg selv på piano.
 
Takket bidragsytere
Når man gir ut bok, er det alltid mange å takke. Trygve Næss og Lars Magnus Kvamme rettet en spesiell takk til Matti Jäntti som har bidratt med tegninger, og mange andre ble også nevnt.
F.v. KNut Eide, Odd Vestgård og Gunnar Isaksen Foto Sørfold kommune/Bente BraatenHer er tre bidragsytere som ble nevnt spesielt, og som ble hentet fram og fikk hver sin signerte bok. F.v. Knut Eide, Odd Vestgård og Gunnar Isaksen.
 
Egen hjemmeside
Boka gis ut på eget forlag. Det er opprettet egen hjemmeside:
 
 
I salg
Boka er nå i salg. Den koster kr. 300 og fås kjøpt på servicetorget på Sørfold Rådhus, i Fauske bokhandel og på Posten Fauske. Den selges også på Leslysthuset på Rognan, Intersport i Bodø og ved Bodø og omegn turistforenings kontor. Og selvsagt hos forfatterne selv.
 
Bor du langt unna og vil bestille boka?
 
Se forlagets hjemmeside, linken over.
 
Sist oppdatert den 09. september 2015