Musikalsk besøk på institusjonene

Med sanger av Kurt Foss og Reidar Bøe i kofferten drar de tre distriktsmusikerne på førjulsbesøk til institusjonene. Det blir konsert på Sørfold sykehjem og Sørfold eldresenter 4. desember, og dagen etter på Elvheim.

F.v. Sveinar Aase, John Kristian Karlsen og Ole Anders Seines

Disse tre er distriktsmusikere i Sørfold. F.v. Sveinar Aase (piano), Ole Anders Seines (meessinginstrumenter) og John Kristian Karlsen (sang). Foto: Fotograf Holst.

Kjente og kjære sanger

Mange vil huske sangene til Kurt Foss og Reidar Bøe fra ønskekonserten gjennom mange år. De nære ting, Blåveispiken og Grønlandsvisa, for å nevne noen.

Tidligere i høst framførte distriktsmusikerne den samme konserten på aktivitetshuset Bakeriet på Straumen, i forbindelse med det populære tirsdagstreffet.

Denne  ble godt mottatt, og nå drar de på en miniturne til institusjonene, slik at flest mulig av de eldre skal få med seg konsertopplevelsen.

Det er jo ikke alle som kan komme seg til Bakeriet, da må av og til konsertene komme dit de eldre er.

Opplegget blir slik:

Onsdag 4. desember: Konsert på Sørfold sykehjem, Røsvik kl. 12.00 og Sørfold eldresenter på Straumen kl. 16.00.

Torsdag 5. desember: Konsert på Elvheim Bokollektiv kl. 18.00.

Kombinerer med sosialt samvær

Kulturskoleleder Ragnhild Hansen, som er daglig leder for distriktsmusikerne, forteller at institusjonene er glad for å få musikalsk besøk.

–  På eldresenteret kombinerer de konserten med besøk av Eldres Venner, og på Elvheim legges konserten til julebord for beboere og pårørende, sier hun.

 

Sist oppdatert den 09. september 2015