Nærbutikken åpner igjen

Butikken i Mørsvikbotn har vært stengt siden 1. november i fjor. 8. mai kl. 10.00 åpner Liras Butikk i nyoppussede lokaler, og det vanker kaffe og kaker til kundene på åpningsdagen.

Liras Butikk i Mørsvikbotn

ÅPNER. Dette er Liras Butikk i Mørsvibotn, som ønsker velkommen til nyåpning onsdag 8. mai fra kl. 10.00.

Pusset opp
–  En gledens dag, sier Gunhild Johansen, som er med i styret for Mørsvikbotn handel. Hun forteller at tak og vegger i butikken er malt, det er lagt nytt gulv, og det er også utført noe dugnad ute for å gjøre det fint og innbydende for kundene.

Tidligere var det Inga Kovilova som drev butikken, men hun har flyttet.

Har søkt om støtte
Det er Lira Johansen som fra nå av er innehaver, og det fullstendige firmanavnet er Nærbutikken Mørsvkbotn Liras Butikk AS.

Johansen har søkt om investeringsstøtte gjennom Merkur-programmet, som er et statlig kompetansehevingsprogram for små og mellomstore butikker. Tilskuddet skal brukes til oppgradering av datakasse.

Toalett og bensin
Nærbutikken i Mørsvikbotn er ikke bare en butikk. Den er utstyrt med både bensinpumper og offentlig toalett, sistnevnte med driftsstøtte fra Sørfold kommune.

Butikken ligger ved E6, som har en jevn strøm av veifarende. Disse representerer også noe av kundegrunnlaget for butikken, i tillegg til lokalbefolkningen.

Samlingspunkt
Inne er det en kaffekrok, der handlende kan slå av en prat over kaffekoppen.

Kommunen legger også ut dokumenter til offentlig ettersyn der.

Har stor betydning
Næringssjef Gerd Bente Jakobsen har skrevet en uttalelse i forbindelse med Lira Johansens søknad til Merkur-programmet. Der skriver næringssjefen at det er svært viktig at nærbutikken kommer i drift igjen.

–  Med sine mange funksjoner har butikken stor betydning for lokalsamfunnet, heter det blant annet i uttalelsen fra Sørfold kommune.

Åpningstid på hverdager vil være fra kl. 10.00 til 17.00.

Sist oppdatert den 09. september 2015