Ole Anders Seines

Ole Anders Seines (f. 1972) er fra Saltstraumen og har vært distriktsmusiker i Sørfold siden 1998. Hans hovedinstrument er trompet.

Ole Anders Seines

Trompetist Ole Anders Seines. Foto: Fotograf Holst.

Ole Anders har sin utdannelse fra Høgskolen i Tromsø, avdeling for kunstfag. Derfra har han 3-årig instrumentalpedagogisk faglærerutdanning med hovedinstrument trompet, og i 1997/1998 tok han videreutdanningsenhet i instrumentaløving.

I oppveksten spilte han slagverk i Saltstraumen skolekorps, og i Bodø Janitsjar spilte han slagverk og senere trompet.

Ole Anders har også vært med i forskjellige messingensembler og storband, og han har spilt i Tromsø Symfoniorkester.

Til Sørfold kom han i 1998, da han ble ansatt som distriktsmusiker. I kulturskolen underviser han på trompet og slagverk. Som del av jobben er han også dirigent for Straumen skole- og ungdomskorps, der han er en dyktig og inspirerende dirigent.

Også etter at han kom til Sørfold har han vært med i ulike orkestre og storband, og i 2001-2003 var han med i oppsetningen "Solens sønn og månens datter". Denne forestillingen er basert på den samiske skapelsesberetningen, og turnéene ble produsert av Musikk i Nordland. Her spilte Ole Anders trompet og Sveinar Aase spilte tangentinstrumenter. Med i oppsetningen var også skuespiller/forteller: Fortelleren Eirin Edvardsen fra Sørfold deltok i første del av turnéprogrammet og deretter skuespilleren Marie Liland Kristensen.

I 2008 så Kalle og Tralle dagens lys. Dette er en forestilling for barn, der Ole-Anders er skuespiller og musiker sammen med John Kristian Karlsen.

I 2010 kom oppfølgeren Kalle og Tralle og søpla, som ka bestilles av barnehager, skoler og andre arrangører. Forestillingen har høstet stor suksess hos sitt unge publikum.

Seines er også med i Salten Brass.

I kulturskolens musikalsuksess Marg og bein, kjærlighet over stokk og stein (2012), var Seines inspisient og notasjonsansvarlig.

Sist oppdatert den 09. september 2015