Hjemmesiden oppgraderes

Ved første øyekast ser du kanskje ingen forskjell, men hjemmesiden har fått skalering og kontrast for svaksynte, skriften er litt større og nasjonalparkkommunelogoen er på plass.

                                                                                           
Bente Braaten er webredaktør. Foto: Sørfold kommune, Steinar StrandRedaktør. Bente Braaten er kultursjef og webredaktør. Hun ber om forståelse for at det vil ta litt tid å oppdatere hjemmesiden etter overgangen til den nye versjonen.
 
Protokoller og innkallinger
-         Den ”nye” hjemmesiden ble satt opp i september, samtidig som den ”gamle” har vært i drift fram til 11. desember. Dette betyr at f. eks. innkallinger og protokoller til politiske møter må legges inn på nytt for perioden mellom september og nå. Postlistene, derimot, skal være à jour så langt de er klargjort. - Det vil ta litt tid å få alt på plass, og vi håper folk viser forståelse i overgangsperioden, sier Bente Braaten.
 
 Forbedret versjon
Nylig ble resultatet av kvalitetsvurderingen til norge.no offentliggjort, og Sørfold fikk 4 stjerne i år. - Dette er en fram gang med 1 stjerne fra i fjor. Dog fortsatt lite å hoppe i taket for. Men vi vet godt hvorfor vi ikke scorer høyere. Bakgrunnsbildet og dermed hele siden er for tung å laste opp, og vi har ikke elektroniske skjema. I tillegg har hjemmesiden manglet følgende, som vi nå har på plass med den oppgraderte versjonen:
 
  • Informasjon på engelsk. Klikk på knappen EN oppe til høyre
  • Skalering og konstrast, et tilbud til svaksynte. Ved å klikke på knappene oppe til høyre blir skriften kraftig forstørret og framhevet
  • Meningsbærende URLer. I den gamle versjonen kom det opp en lang og uforståelig lekse av bokstaver og tegn når man klikket seg innover i menyen. Nå vil det bli slik at klikker du f. eks. på Kommunale tjenester, kommer det opp en nettadresse som viser at du er inne på kommunale tjenester. Her vil det imidlertid ta litt tid før vi er à jour, da det må legges inn unik url på alle eksisterende artikler som allerede finnes på siden, og det er ikke få.
 
 
Elektroniske skjema
Når det gjelder elektroniske skjema, er ikke dette noe som ligger i selve hjemmesideløsningen, det må anskaffes særskilt. – Vi har som mål å ha en del elektroniske skjema på plass i løpet av første halvdel av 2010, sier Bente Braaten.
 
Nye flashbilder kommer
Webredaktøren er klar over at norge.no ikke er så begeistret for flash, men forsikrer at det ikke er aktuelt å ta vekk flashbildene på forsiden. – Vi lager tross alt hjemmesiden for brukerne, ikke for de som skal gi karakterer og stjerner. Og vi er veldig glad i det designet vi har, med flashen som et naturlig blikkfang. Vi profilerer oss bevisst på bilder med utstråling og identitet, og selv om store bilder gjør siden tung, akter vi å fortsette med dette. Vi vil også legge inn noen nye bilder i flashen og skifte ut noen av de som er der nå, forklarer hun.
Sist oppdatert den 09. september 2015