Oppgraderer rommene

Kobbelv Vertshus søker om 150.000 kroner fra næringsfondet til oppgradering av gjesterommene. - Reisemønsteret har endret seg, og individuelt reisende har større forventninger til komfort og standard, skriver daglig leder Hege Ruud i sin søknad til kommunen.

Kobbelv Vertshus

MELLOM FJORD OG FJELL. Kobbelv Vertshus har fin beliggenhet.

Flere reiser på egen hånd
Reisemønstre og måter å reise på har endret seg de siste 10 årene. Tidligere var bussgrupper til Nordkapp på salgstoppen for de store turoperatørene. Da var Salten en typisk gjennomfartsdestinasjon som huset gjestene én natt, i store grupper.

 - Nå er det mindre bussgrupper og langt flere individuelt reisende, også flere nordmenn, samt at det er flere attraksjoner rundt oss. Lofoten og Vesterålen er etablerte destinasjoner som gir muligheter for rundreisekonsepter sammen med Salten, skriver daglig leder Hege Ruud i sin søknad til kommunen.

Større forventninger til standard og komfort
Dette krever endringer i fasiliteter. Individuelt reisende har større forventninger til standard, både når det gjelder mat og komfort. Videre er det en trend i tiden hvor design og form er en viktig del av opplevelsene rundt oss.  

Bygg med særpreg
-  Kobbelv Vertshus har her et fortrinn, da bygget har sitt særpreg, og vi har en flott beliggenhet med nærhet til naturen og E6. Men skal vi klare å utnytte disse fortrinnene, er det viktig at vi følger opp og oppgraderer innvendige fasiliteter.

Rom med historie
Planen er blant annet å satse på en modernisering av vinduene, med lystetting framfor tradisjonelle gardiner.

-    Videre ønsker vi å fullføre bilder og tekst til alle rommene, slik at hvert rom får sin egen historie å fortelle. Samtidig tror vi at når vi fokuserer på lokale attraksjoner med bilder og tekst på hvert rom, kan det gjøre at vi kan påvirke og forlenge gjestens opphold.

Gjerdalen som tema
For eksempel har rom 15 Gjerdalen som tema. Da vil kanskje de som bor der bli nysgjerrige, og få lyst på en vandretur i Gjerdalen (bildet under).

På tur i vakre Gjerdalen

Så langt er samtlige 26 rom ferdig malt. 9 rom har fått bilder, men mangler beskrivelse av det lokale stedet som er på bildene.

Hele oppgraderingen er kostnadsberegnet til 300.000 kroner, og det søkes om 50% støtte.

Sist oppdatert den 09. september 2015