Våropprydding

ØSTBØ AS Fauske har oppryddingskampanje på jern og metall. Containere vil bli utplassert flere steder i Sørfold i første halvdel av mai, og nå kan du bli kvitt alt fra trillebårer til plenklippere og sykler.

Forlatt sykkel, foto Sørfold kommune/ Bente Braaten
Stjålet, dumpet, forlatt? Denne sykkelen ligger slengt i elva ved søndre avkjøring fra E6 til Straumen. Nå går firma ØSTBØ i spissen for å fjerne slik forsøpling av naturen.
 
Fint til 17. mai
- Kampanjen vil foregå i perioden 3.- 14. mai. Vi ønsker å bidra til et bedre miljø, og en dugnad på opprydding før 17. mai. Vi hadde tilsvarende kampanje i fjor, som handlet om bilvrak, forteller Per- Øyvind Kristiansen, som er plassjef i ØSTBØ AS Fauske.
 
I år har firmaet utvidet sitt tilbud til også å omfatte jern/ metall (kompleksjern).
 
– Vi henter også i år inn bilvrak gratis i kampanjen, sier Kristiansen.
Med kompleksjern menes for eksempel tråsykler, plenklippere, hagemøbler (med jern i seg) parasoller, trillebårer, rattkjelker osv.
 
Det er ikke anledning til å kaste restavfall eller annet avfall i disse containerne.
 
-         Tomme malingsspann går fint, men er det maling i spannet, må det leveres inn som farlig avfall, opplyser han.
 
Containere plasseres ut
Det vil bli plassert en container i Røsvik, en ved industribygget i Elvkroken og en ved kommuneverkstedet i Trollbukta ved Straumen.
 For øvrig er det også plassert en grønn container utenfor ØSTBØs anlegg på Finneid, hvor publikum også kan kaste nevnte avfall.
 
Sist oppdatert den 09. september 2015