Oppstart på Bakeriet etter ferien

Tirsdag 12. januar blir det åpent hus på aktivitetshuset Bakeriet på Straumen. Den oppsatte konserten med Rakel Nystabakk må utsettes til 9. februar, men ellers går arrangementet som planlagt med Eldres Venner som arrangør.

Ildsjeler i lag og foreninger, foto Sørfold kommune/Steinar Strand

Ildsjeler.  Dette er noen av de trofaste støttespillerne som gjør tirsdagsarrangementene på Bakeriet mulig. Bak fra venstre Odd Johansen, Laila Berg, Per Martin Johansen, Knut Mørkhagen og Bodhild Johnsen. Sittende fra venstre Halvdan Haug, Margrethe Johansen, Gerd Kamfjord og Jan Arne Johansen.

Populært tilbud
Nå er det snart et år siden tirsdagstilbudet på aktivitetshuset Bakeriet på Straumen ble satt i gang, og tiltaket har hatt god oppslutning hele veien. Det har heller ikke vært vanskelig å få lag og foreninger til å stille som praktisk arrangør, og disse ildsjelene er en viktig suksessfaktor.
 
Møtested
Ideen bak tiltaket er såre enkel: Bakeriet skal være et godt sted å møtes, der man kan holde på med hobbyaktiviteter eller bare være sammen. Som en ekstra ”gulrot” er det lunsjkonsert eller annen underholdning kl. 11.30-12.00.  – Men vi vil understreke at det er åpent hus mellom kl. 10.00 og 14.00, og alle er velkommen til å bruke hobbyrommet eller ta med seg eget håndarbeid eller noe annet å holde på med.
 
 En del går når underholdningen er ferdig, og bussen til Kvarv/Nordfjorden er nødt til å dra kl. 12.30 for å rekke runden. Vi bruker jo samme buss både dit og mot Røsvik. Men vi ser at det har lett for å bli oppbruddsstemning altfor tidlig, og for å motvirke dette vil vi dra i gang noe nytt, sier kultursjef Bente Braaten
 
Datatreff
Mange pensjonister og andre voksne har nylig gått på datakurs, og uansett om de har vært med på disse kursene eller ikke, er de velkommen til Bakeriet på tirsdager fra ca. kl. 13.00. – Tanken er at folk kan holde på med data/internett, hjelpe hverandre og utveksle erfaringer. Og vi tror at hvis noen kommer til Bakeriet på den tida en del andre går hjem, klarer vi forhåpentligvis å unngå at folk får inntrykk av at arrangementet er slutt. I disse dager pågår det oppfølgingskurs for de som gikk grunnkurset i data på Bakeriet før jul, og vi har inntrykk av at tilbudet om et møtested vil bli godt mottatt, sier kultursjefen, som regner med at første datatreff blir 26. januar og deretter hver tirsdag.
 
– De vanlige tirsdagsarrangementene med konsert eller kåseri er annenhver tirsdag, men det er ikke noe i veien for at datatreffene kan være hver tirsdag. Fra vår side vil vi ikke gjøre noe annet enn å låne ut nøkkel. Det er deltakerne som tar ansvaret, vi tilbyr et lokale med to PCer, så blir det opp til dem å sørge for innholdet.
 
Variert meny
Når det gjelder programmet for ”åpent hus”på Bakeriet annenhver tirsdag, er det kun noen få datoer som er fylt opp foreløpig.  John Kristian Karlsen framfører sanger fra sin nye CD 26. januar. 9. februar kommer Rakel Nystabakk, og 23. februar skal Celia Creedy synge med pappa Ralph ved pianoet. Gammelguttan spiller opp 23. mars. Øvrig program for våren blir presentert så snart det er klart.
Sist oppdatert den 09. september 2015