Oppstart på Bakeriet

Da det ble lys i Sørfold. Dette står på plakaten når tirsdagstreffene på aktivitetshuset Bakeriet starter opp igjen i det nye året 22. januar.

Kraftstasjonen i Røyrvasseid

GAMMELT OG NYTT. Kraftstasjonen i Røyrvasseid er en viktig del av Sørfold Kraftlags historie. Her ser vi det  nye anlegget (ferdig i 2006) i forgrunnen, med det gamle bak. Foto: Erik Dahl Johansen.

Krafthistorie
Det er Jan Myhre som skal fortelle om hvordan elektrisiteten kom til  Sørfold. Myhre var ansatt ved Sørfold Kraftlag i en årrekke, og er nå pensjonist.

Dette skjer tirsdag 22. januar kl. 11.30 på aktivitetshuset Bakeriet på Straumen, der IL Siso sørger for kaffe og vafler denne dagen.

Som vanlig går kommunens aktivitetsbuss fra Kvarv og fra Røsvik, med retur til begge steder når arrangementet er slutt. Bussen er et tilbud til eldre, og påmelding skjer til Espen Olsen på tlf. 468 29 352.

Trekkspill og sang
På neste treff, som er tirsdag 5. februar,  blir det konsert. Da kommer Randi Lundli for å synge, med tonefølge av Odd Buvik på trekkspill, Knut Jensen på bass og Tord Jensen på gitar. Mental Helse Sørfold er arrangør og selger kaffe og vafler.

Seniorrådet - hva og hvem er det?
19. februar kommer leder i seniorrådet på besøk til Bakeriet  for å informere. Det som tidligere het eldrerådet har skiftet navn til seniorrådet. Hva er seniorrådet, og hva kan de brukes til? Hvilke saker ønsker DU at de skal ta opp? Leder i seniorrådet er Jan Arne Johansen, og han informerer omkring dette. Som vanlig er klokkeslettet 11.30, og arrangør denne gangen er Lions.

Gamle glimt
5. mars kommer Ida Beate Otterlei med gamle bilder fra museet. Videre program for våren er ikke lagt foreløpig, men det kommer.

Kaldt inne når det er kaldt ute
Den opprinnelige planen var å starte vårsesongen for tirsdagstreffene 8. januar. Men kulturkontoret rakk ikke å få programmet klart og  informasjonen ut til da, dessuten må det gjøres noe med temperaturen i lokalet. Kultursjef Bente Braaten sier at man håper å få anskaffet varmepumpe til 22. januar.

Hvis dette ikke går, vil det bli satt inn en midlertidig ovn i lokalet slik at deltakerne slipper å fryse.

-  Det har kommet klager fra leietakerne i lokalet, som sier at det ikke hjelper å sette opp temperaturen på panelovnene når det er vinterkaldt ute. Folk må tidvis sitte med yttertøyet på, og dette er ikke særlig trivelig.

Vi beklager dette fra kommunens side, og vi vil  sørge for å gjøre noe med problemet.

 

Sist oppdatert den 09. september 2015