Ordførerens tur

Første gang var han med Kvarv skole på fisketur i pøsregn. Andre gang ble det skitur til Faulvatn i strålende aprilsol. Til sin tredje ordførerens tur velger han seg Rago.

Lars Evjenth på fisketur i Nordfjorden

Turglade Lars Evjenth på fisketur ved Nordfjordelva.

Storslått og barskt
 -  Nå velger jeg meg Rago, fordi jeg synes det er en fantastisk tur å gå fra Lakshola til Storskogvatn. Storslått og barsk natur i rikt monn. Rago er et utrolig spennende område både i forhold til natur og kulturhistorie, sier ordfører Lars Evjenth, som inviterer alle interesserte til å slå følge.

Dette skjer søndag 7. oktober, med start fra Lakshola kl. 09.00.

Nasjonalparkstyre

 -  Jeg har invitert med Statskog som har bidratt mye i forhold til tilrettelegging i området. Videre ønsker jeg å presentere Midtre Nordland nasjonalparkstyre, som er noe nytt i forhold til forvaltning av verneområder.

Håpet er at vi skal få en fin tur, da er pausene viktige, så folk må ta med god mat og drikke. Ambisjonsnivået tilpasser vi til de som møter opp, og vær og føre.

Ren turglede

Ordførerens tur er initiert av Salten Friluftsråd, og ansvaret rullerer mellom alle ordførerne i Salten, som dermed får en anledning til å vise fram utvalgte naturområder i sine fine kommuner.

 For Evjenth er dette en stafettpinne han griper med glede og engasjement.

-  Mitt forhold til friluftsliv handler om ren, pur og barnslig turglede, blottet for enhver form for fornuft. Gleden ved å få oppleve natur, gleden ved å være ute, gir en følelse av å leve som betyr mye for meg, sier han.

Også månedens turboktur
Kulturkontoret i Sørfold i samarbeid med lag og foreninger har startet en ny tradisjon i 2012, der det arrangeres en tur hver måned, som hentes fra i den nye turboka for Sørfold og Nord-Salten.

Og ordførerens tur blir turboktur for oktober.

Velkommen til ordførerens tur Sørfold og månedens turboktur:

Tur til Storskogen/Rago søndag 7. oktober, start fra Lakshola kl. 09.00.

Tur/retur Storskogen: 6-7 timer. Turen krever litt turerfaring.

Sist oppdatert den 09. september 2015