Barna er ivrigst

Norges Svømmeforbund har hvert år en kampanje som går over 13 uker, der deltakerne registrerer hvor langt de har svømt. Svøm deg til Playitas er tittelen på årets kampanje, og oversikten for Sørfoldhallen viser at de yngste er de ivrigste.

Ingrid Bjørknes, foto Røsvik skole

Kanariøy

For hver svømmehall sendes det inn en oversikt over antall deltakere, og det blir trukket ut et barn og en voksen som går videre i konkurransen. Årets hovedpremie er en ukestur til Playitas, som er en liten fiskerlandsby på Fuerteventura, en av Kanariøyene.

Kampanjen startet 1. januar i år og ble avsluttet 31. mars.

Nesten en mil

Ingrid Bjørknes (bildet) er 12 år, og hun har svømt lengst av de under 13 år. På 13 uker har hun tilbakelagt hele 9.400 meter.  Med andre ord har hun nesten svømt en mil! I gjennomsnitt blir dette 723 meter i uka.

Går videre

I fjor ble Ingrid trukket ut til å gå videre i konkurransen om barnepremien gjennom loddtrekning. Det ble hun ikke i år, men siden hun har svømt over 2.500 meter var hun med i trekningen om barnepremien likevel. Og denne er den samme som hovedpremien, bare enda bedre: Mens hovedpremien er en ukestur for to til Playitas, slår sponsor Apollo til med å spandere tur på en hel familie for de som stikker av med 1. barnepremie.

Den andre barnepremien er sponset av Thon Hotels, og er en weekendtur for to barn og to voksne på et av deres hoteller.

Ingen ungdommer

Oversikten for Sørfoldhallen viser at kampanjen til sammen har hatt 44 deltakere. Av disse er 31 under 13 år, og hele 25 i denne aldersgruppen har svømt minst 2.500 meter.

I aldersgruppen 20-50 år finner vi 9 deltakere, og 4 er over 50 år.

Men det er ikke registrert en eneste deltaker i alderen 13- 19 år.

Vinnerlykke

Som nevnt er det trukket ut et barn og en voksen gjennom loddtrekning som blir med i premietrekningen. Den voksne i år er Reinert Simonsen fra Røsvik, og han må sies å ha vinnerlykke, for det var faktisk han som ble trukket ut i fjor også!

Den heldige uttrukne blant de under 13 år er Therese Vedal Jensen fra Straumen.

Klippekort og overraskelse

Sørfold kommune er folkehelsekommune og ønsker å stimulere til alle former for fysisk aktivitet. Derfor bidrar også kommunen med litt premiering til noen av de ivrige svømmerne:

Willy Hansen og Kaja Slettvold  får hvert sitt klippekort til folkebadet.

Odin Andersen  og Tora Jakobsen  får en overraskelse.

2 km i uka

Nevnes må også Lisbeth Bakkemo Hansen, som topper lista med sine 24.150 meter på 13 uker.  Dette gir et ukentlig gjennomsnitt på 1.857 meter, dvs. nærmere 2 km i uka.

Mørsvik oppvekstsenter

Det er også basseng ved Mørsvik oppvekstsenter, og de har også deltatt i konkurransen. Vi oppdaterer med resultatene derfra så snart vi får dem inn.

Sist oppdatert den 09. september 2015