Presenterer mat fra Syria og Thailand

Tirsdag 28. februar fra kl.11.00 på Coop Prix er alle velkommen til å smake på spennende matretter. Det er deltakere på kommunens introduksjonsprogram og innvandrere fra Thailand som deltar.

Maten gjøres klar

Både aktivitetshuset Bakeriet og kjøkkenet på Rådhuset brukes til å lage de 15 forskjellige matrettene som skal presenteres.

Puhirunprasert Jiraporn, Larsen Ampika og Maneenut Pedersen skal presentere thailandsk mat.

15 forskjellige retter skal presenteres

- Flyktningetjenesten og voksenopplæringen samarbeider om dette prosjektet, forteller Ermin Krehic, som er flyktningekoordinator i Sørfold kommune.

Presentasjonen begynner kl. 11.00 og varer til kl. 15.45 eller så lenge det er mat å dele ut.

- Som en del av norskundervisningen lærte deltakerne de norske navnene på forskjellige ingredienser og faser i matlagingsprosessen.

Dette blir høytid for smaksløkene, og alle ønskes hjertelig velkommen til gastronomisk fest på Coop Prix på Straumen, tirsdag 28. februar fra kl. 11.00, sier Krehic.

Matlaging på Rådhuset

Saltenpostens journalist Eva Winther (helt til venstre)  fikk en liten smaksprøve på arabisk mat. Fra venstre: Ali Alyassin, Abrurrahman Ali, Rama Maho og Jemmo Wael viser stolt en del av det som skal presenteres på tirsdag 28.02. på Coop Prix.

Sist oppdatert den 02. mars 2017