Stående applaus for Gerd

En overrasket og rørt Gerd Kamfjord mottok prisen Årets medmenneske på Bakeriet 8. mars. Publikum kvitterte med stående applaus da ordfører Lars Evjenth ba henne komme fram.

Prisvinner Gerd Kamfjord flankeres av t.v. Per Martin Johansen og ordfører Lars Evjenth, foto Sørfold kommune/ Bente Braaten

HJERTEVARME.  Sørfolds egen kunstner Sissel Horndal har laget kunstverket som er det synlige prisbeviset, og motivet for dette er hjertevarme.  Her flankeres Årets medmenneske Gerd Kamfjord av t.v. Per Martin Johansen og ordfører Lars Evjenth, begge medlemmer av juryen for den nyopprettede prisen. Det var ordføreren som foretok overrekkelsen.

Humørspreder

Snart fyller hun 79 år, men Gerd Kamfjord er sprek som få, alltid på farten og en gledesspreder blant sine medmennesker.  Som begrunnelse for hvorfor nettopp hun ble Årets medmenneske sakser vi fra det velskrevne brevet som Laila Berg sendte inn da alle ble oppfordret til å komme med forslag på kandidater:       

Sjåfør, kakebaker og medmenneske

Man skulle tro at hun med sin alder var mottaker av tjenester fra Eldres Venner. I stedet er hun med som frivillig og pådriver hver gang noe skal arrangeres.  Der baker hun kaker og sprer sitt gode humør ut over de eldre som har møtt fram. ”

”Hun stiller gjerne opp for å kjøre om noen ber om hjelp for å komme til steder der bussen ikke går.”

”Med sitt vinnende vesen og friske humør sprer hun glede blant sine medmennesker.”

Stående applaus for Gerd Kamfjord, foto Sørfold kommune/ Bente Braaten

Populært valg

Det var tydelig at de 75 frammøtte syntes at juryen hadde gjort et klokt valg. Spontant reiste de seg og hilste den beskjedne prisvinneren med stående applaus. Etterpå vanket det mange gratulasjoner, og alle unntatt Gerd selv var hjertens enige om at dette var fortjent.

Minnenes melodier

Rammen rundt prisutdelingen kunne ikke blitt bedre. Den var lagt til det populære tirsdagstreffet på aktivitetshuset Bakeriet, der konserten Minnenes Melodier sto på plakaten denne dagen.  Eirin Edvardsen, Lill Hege Reiss og Ralph Creedy bød på en flott reise i glade 50-tallsminner, med flerstemt sang og musikk av ypperste kvalitet.

Publikumsrekord

Kommunens aktivitetsbuss kjørte sin vanlige rute, og denne var fullere enn vanlig, særlig fra Røsvik.

Det fantes ikke en eneste ledig plass i lokalet, og en rask opptelling landet på 75 personer.

Sist oppdatert den 09. september 2015