Rita på biblioteket blir pensjonist

–Jeg har alltid gledet meg til å gå på jobb, sier Rita Karlsen. 1. juli blir hun pensjonist etter 31 år på biblioteket, og onsdag 21. juni mellom 12.00 og 14.00 er alle velkommen til en kopp kaffe.

Rita Karlsen

Her ved skranken på biblioteket er vi vant til å treffe Rita Karlsen.

Lang og tro tjeneste

–  De første årene skrev vi opp lånenummeret og stemplet boka med dato for innlevering.  Nå foregår alt digitalt, og vi var faktisk det første biblioteket i Nordland som innførte strekkoder, dette var mens Richard Madsen var biblioteksjef, forteller Rita.

Madsen er den biblioteksjefen som hun har jobbet lengst med. Han var i Sørfold i mange år.

Det startet med Marit Aasmoe i 1986, og foruten Richard Madsen, er Jorunn Løding og Yngvild Wiese tidligere biblioteksjefer i Sørfold.

Siden 1. juli i fjor har Elin Rønningen hatt denne stillingen.

I flere perioder da kommunen har manglet biblioteksjef, har Rita Karlsen hatt ansvaret alene.  Hun har stått for kontinuiteten i alle år, og har sørget for at lånerne har hatt et stabilt tilbud.

Omsorg for brukerne

Stillingen hennes heter sekreær, men det er langt fra noen dekkende betegnelse.

–  Jeg har jobbet med det meste av oppgaver, og har registrert nesten hver eneste bok som er kjøpt inn.  Mye tid går også til å sette bøkene på riktig plass i hyllene, sier hun.

Og Rita er en person som alltid har lagt mye omsorg i jobben sin.

– Jeg går av og til hjem til folk med bøker. For eksempel hvis de ikke våger seg ut på glattisen om vinteren og de bor i nærområdet, sier hun.

I ferier er hun også jevnlig innom, henter post og sjekker om det er noe som må gjøres.

Alle er velkommen innom biblioteket

Rita gleder seg ikke til å bli pensjonist, og synes det blir vemodig.

Men med slektsforskning som hobby og 7 barnebarn regner hun med å kunne fylle dagene.

Onsdag 21. juni har biblioteket åpent som vanlig kl. 12.00-19.00.

De to første timene er alle velkommen innom til å slå av en prat med Rita, både kolleger og ikke minst alle lånere og brukere av biblioteket.

Sist oppdatert den 16. juni 2017