Båt og kystled innviet

Røsvik skole har nylig kjøpt en robåt for utlån, og Linda Engan fikk æren av å innvie det nye tilbudet og Kystled Sørfold. Her kan du også lese to interessante artikler av Halvard Toften.

Linda Engan på rotur, foto Halvard Toften

PÅ ROTUR.  Etter et lynkurs i roing la Linda Engan ut på en times rotur fra Røsvik 11. mai. Som vi ser, er hun forskriftsmessig utstyrt med redningsvest.

Besøk av friluftsrådet

Halvard Toften, som selv er både ivrig og premiert kapproer, friluftsmann, rektor og primus motor for Røsvik skoles satsing på kystkultur, forteller at Salten friluftsråd kom med M/K Blomøy til Røsvik 11. mai. -  Jeg ga dem en orientering om Kystled Sørfold, robåten som en del av friluftslivet og ikke minst Røsvik som innfallsport til Sjunkhatten, Barnas Nasjonalpark, sier han.

Båt til utlån

Røsvik skole har lagt ut en robåt som man kan låne gjennom skolen, og tilbudet ble innviet ved at Linda Engan tok nybåten i bruk.

-  Og dette ble samtidig en markering av Kystled Sørfold, sier Halvard Toften.

Forbundet Kysten

Kystled er Forbundet Kystens idé og system langs vår langstrakte kyst. Det er både en led for mindre båter og et helt system  - for ikke å si et hav – av muligheter.

Røsvik er en naturlig innfallsport fra øst til nyopprettede Sjunkhatten nasjonalpark og Kystled Sørfold. Her stopper veien, og det er naturlig å fortsette i robåt, kajakk eller annen båt. Fra Røsvik kan man også følge flere stier inn i parken.

Skjønnhetssjokk

En tur med robåt inn i Sjunkhatten nasjonalpark kan være en naturopplevelse du aldri vil glemme.

Sjunkhatten, foto Trude Gleinsvåg

Fjellet Sjunkhatten speiler seg i Sjunkfjorden.

Halvard Toften har skrevet to artikler. Den ene om roing, friluftsliv og folkehelse. Der finner du også mye nyttig informasjon om ulike båttyper.

Den andre handler om Kystled Sørfold. Om Sjunkhatten, Barnas nasjonalpark, historie og legender.

Last ned og les: (begge ligger i pdf)

Ro, ro din båt 

Kystled Sørfold

(Det kan ta litt tid å få fram dokumentene, men de kommer.)

Båt til utlån

Røsvik skole har som nevnt  anskaffet en robåt for gratis utlån. Den som låner, må være fylt 18 år eller i følge med en voksen.  For nærmere informasjon og avtale om lån: Ut juni kan man ringe Halvard Toften på tlf. 952 57 176.

Fra 1. juli : Kontakt servicekontoret, Sørfold kommune: Tlf. 75 68 50 00.

Vi kommer tilbake med en artikkel av Halvard Toften om Kystled Sørfold.

Sist oppdatert den 09. september 2015