Sentrumsdag 14. juni

Fredag 13. juni starter årets Kraftfestival, og dagen etter er det sentrumsdag på Straumen. Mandag 2. juni kl. 18.30 inviteres alle som skal delta på dagen til fellesmøte, og komitéen tar fortsatt i mot påmeldinger.

Komitéen for sentrumsdagen. f.v. Turid j. Willumstad, Marianne Åsbakk, Randi Lundli og Stein Martinussen

Lakseparken på Straumen gir nye muligheter på sentrumsdagen.  –  Her blir det uhøytidelig parløp der folk i alle aldre kan delta.

To og to bindes sammen med tau, og balanserer potet på skje i tillegg, sier komitéen for sentrumsdagen, som her prøvekjører rundløypa. F.v. Turid J. Willumstad, Marianne Åsbakk, Randi Lundli og Stein Martinussen.

Informasjonsmøte for alle som skal delta

Hvem skal ha stand hvor, hva skjer gjennom hele dagen og hvor kan vi legge aktivitene våre? Og får vi strøm?

For å gå gjennom alt dette inviteres alle som skal delta på sentrumsdagen til fellesmøte:

Mandag 2. juni kl. 18.30 på aktivitetshuset Bakeriet, Straumen.

–  Rundt 22. mai sender vi ut innkalling til møtet til alle som har meldt seg på til sentrumsdagen. Men det er fortsatt plass til flere, og det går også an å møte direkte på fellesmøtet og melde seg på der, sier kultursjef Bente Braaten.

–  Og i fall vi skulle glemme noen i innkallingsrunden, er det greit å informere om tid og sted for møtet her på hjemmesiden hvor alle kan se det, sier hun.

Det er påmeldt en rekke foreninger og bedrifter som skal ha stand og aktivitet.

Ung scene

Her kan vi nevne noe av det som skal skje på sentrumsdagen lørdag 14. juni kl. 11.00-ca. 17.00:

Foldklang viderefører sin nye tradisjon med ANDreløpet, og på utescenen bidrar tre ungdomsband i kulturskolen, Foldklang, Randi Lundli, Ilse Åsbakk og  André Åsbakk, de fire sistnevnte med husband.

Oppvisning av både zumba og seniordans blir det også.

Og uhøytidelig parløp som nevnt i billedteksten.

Oppdrettsnæringen samarbeider

Salten Brann vil demonstrere redningsarbeid, og Mental Helse Sørfold skal arrangere skotthyll. Sisomar, Smolten Mørsvik og  Marine Harvest samarbeider om et spennende opplegg, og Siso Vekst som fyller 10 år skal markere seg.

Utstillinger, boder og markedsstemning

Inne på Bakeriet vil Sørfold Fotoklubb ha utstilling, i ungdomslokalene blir det lokalhistorisk utstilling v/ museet og lokalhistorielaget, og det legges ut salg av en rekke årganger av årbok for Sørfold.

Museet skal også arrangere kulturhistorisk lekepark.

Sørfold kommune vil også selge en rekke bøker og annet som er utgitt gjennom tidene, så her er det duket for skikkelig mammutsalg.

IL Siso vil aktivisere barn og voksne med natursti, Straumen og Omegn Husflidslag skal ha både barneaktiviteter og stand. Ungdommer tilbyr ansiktsmaling for barn, og vil også holde på med spill og annet inne i ugdomslokalene

Kafé og servering flere steder

Og ingen trenger å gå sulten hjem fra sentrumsdagen:

Straumen og Omegn Husflidslag skal ha kafé, fotballhytta er åpen, og Sørfold Fotballklubb fyrer opp grillen i tillegg. Foldklang åpner kroa i anledning dagen, og har åpent fra kl. 12.00 og sammenhengende til 02.00. På menyen står kafffe/kaker og lapskaus, etter hvert også øl. Fra kl. 20.00 er det quiz-kveld.

Kaffebaren vil også ha åpent.

Etter hvert som vi får oversikt over alle detaljer vil vi legge ut fullstendig program for sentrumsdagen her på hjemmesiden. Verken plakater eller programheftet for hele Kraftfestivalen har plass til å nevne alt som skal skje, men på nettet er det alltid plass.

Gjennomføres uansett vær

Og selvsagt er det bestilt godvær gjennom hele festivalen.

Skulle det likevel bli regn 14. juni, er det mange muligheter for å trekke innendørs: Fotballhytta, Bakeriet, ungdomslokalene, kroa og kaffebaren. Og utesecenen vil ha tak, slik at musikere og artister holder seg tørre.

Sist oppdatert den 09. september 2015