Trafikkspeil på plass

På vei ned Idrettsveien fra Straumen skole er det vanskelig for sjåføren på skolebussen å oppdage biler fra høyre. Derfor er det satt opp trafikkspeil i krysset.

 
Trafiiispeil i veikryss på Straumen, foto Sørfold kommune/ Bente Braaten
Trafikkspeil satt opp. Til høyre i bildet  kommer skolebussen kjørende ned  fra Straumen skole. For å oppdage biler som kommer fra "mateveien" er det satt opp speil.
 
På skrå bakover
Tidligere i sommer sendte SB Nordlandsbuss brev til Sørfold kommune. Der forklarte de at sjåførene på skolebussen hadde problemer med å oppdage kryssende trafikk fra høyre når de kom kjørende ned Idrettsveien fra Straumen skole. De måtte se på skrå bakover for å avklare om det kom biler.
 
- Vi får en vinkel som gjør det nødvendig for våre sjåfører å reise seg i setet for å se trafikken som kommer inn i krysset fra høyre. Dette delvis fordi våre nye busser har vinduene plassert slik at utsikten på skrå bakover og ut blir vanskelig. Dette skrev Knut Erik Knutsen ved SB Nordlandsbuss A/S Fauske i et brev til Sørfold kommune, og han foreslo samtidig å løse problemet ved å montere trafikkspeil i krysset.
 
Positivt svar
Nordlandsbuss A/S har fått svar fra Sørfold kommune, der det framgår at trafikkspeil er bestilt. Etter dette ble Nordlandsbuss invitert med på befaring slik at speilet kunne få optimal plassering, og nå er speilet  på plass.
Sist oppdatert den 09. september 2015