Skrei, viser og opera

Lørdag 17. mars kl. 19.30 inviterer Åse Krystad, John Kristian Karlsen og Sveinar Aase til konsert på Kobbelv Vertshus. Fra kl. 17.30 er det skreibuffet.

F.v. Sveinar Aase, Åse Krystad og John Kristian Karlsen

ALLSIDIGE KUNSTNERE. Disse tre turnerer i skoler rundt om i fylket med Madam Krystall, som er noe så sjeldent som en operaforestilling for barm. Men de har mere i kofferten. F.v. Sveinar Aase, Åse Krystad og John Kristian Karlsen. Foto: Kjetil Sørbotten.    

En hyllest til skreien
John Kristian Karlsen og Sveinar Aase er begge distriktsmusikere i Sørfold. I denne forbindelse er de en del på turné, og med på laget i disse dager er Åse Helen Krystad, opprinnelig fra Flakstad i Lofoten, som har rollen som Madam Krystall.

I turnéperioden har de funnet plass til et smutthull mellom skoleoppdragene som brukes til å invitere til konsert, som er åpen for alle.

Og nå handler det om nordnorsk kystkultur. Konserten byr på tekster av Petter Dass og Arvid Hansen, og melodier av Ola Bremnes og Tove Karoline Knutsen.

Det blir også litt italiensk stoff, der Åse Krystad har oversatt tekstene til nordnorsk.

Sjarkfeskar`n fra Strøksnes

De tre vil også framføre et lite utdrag fra Madam Krystall, der vi møter John Kristian Karlsen som sjarkfeskar`n Jussi Gjedda.

Velkommen til konsert på Kobbelv Vertshus lørdag 17. mars kl. 19.30.
Billettpris kr. 150, billetter fås kjøpt ved inngangen.

Og mens musikerne hyller skreien på sin måte, vil vertshuset sørge for mer direkte måter å nyte den på. Fra kl. 17.30 står skreibuffeten fremme.

Salgsutstilling
Hege Ruud, daglig leder ved Kobbelv Vertshus, forteller at det også blir salgsutstilling både lørdag og søndag fra Galleri Mormors Hus. Og det er litografier og bilder av Dagfinn Bakke som stilles ut.

Utstillingen henges opp lørdag formiddag og blir på Kobbelv Vertshus hele helga.

Søndagskonsert og buffet
Søndag 18. mars fra kl. 13.00 blir det middagsbuffet og konsert med Elisabeth Hansen og Terje Jespersen, som driver Galleri Mormors Hus i Hamarøy.

Les mer om
Galleri Mormors Hus og Dagfinn Bakke

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015