Slåttedag og turboktur

25.- 27. juli er det klart for årets Engan-dager, med UL Heim som arrangør. De innledes med slåttedag i utvalgt kulturlandskap, deretter blir det tur til Vasskollvatn og lørdagskafé på grendehuset.

Engan grendehus

Engan grendehus er et naturlig samlingspunkt i bygda. Siden området har status som utvalgt kulturlandskap og huset har en rolle i dette, er det tilført tilskuddsmidler til oppussing og restaurering av huset.

Slåttedag på gammelmåten

Torsdag 25. juli fra kl. 10.00 inviterer ungdomslaget til slåttedag, med oppmøte ved grendehuset. Det blir formiddagsmat på slåttmarka, og folk oppfordres til å ta med rive.

Denne dagen kan man delta i ljåslått, kveting, raking, oppsetting av hesjer og hesjing på gammelmåten. Dagen avsluttes med slåttgrøt på grendehuset.

Turboktur

Fredag er det tur til Vasskollvatn. Denne turen er beskrevet i turbok for Sørfold og Nord-Salten, eller rettere sagt utgjør den første del av den mer krevende turen til Storkorken, Ørneskorken og Stauren.

Oppmøte ved Hestmyra (høyden mellom Leirfjordgård og Bonnå) kl. 17.00. Ta med bålmat, ungdomslaget ordner med grill. Turbok trekkes blant deltakerne.

Turboktur til Vasskollvatn

Fra fjorårets tur til Vasskollvatn.

Lørdagskafé med foredrag

Engan-dagan avrundes med lørdagskafé på grendehuset 27. juli kl. 11.00-15.00. Der blir det salg av rømmegrøt, vafler og kaffe. Og lotteri.

Kl. 12.00 kommer Oscar Puschmann for å holde foredrag om fotodokumentasjon av kulturlandskapet.

 

 

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015