Stipend til Lasse og Isabel

Begge satser seriøst og målrettet. Begge er en god kombinasjon av talent og hardt arbeid, og begge har markert seg regionalt og nasjonalt. Isabel Berg (16) og Lasse Pedersen (snart 16) har fått årets kulturstipend.

Lasse Pedersen har fått kulturstipend

NORGESMESTER. Lasse Pedersen fra Kvarv gikk nylig helt til topps i NM i roadracing. Nå har han fått Sørfold kommunes stipend for unge utøvere.

To vinnere

Det var under kommunestyremøtet 29. september at årets kulturstipend ble delt ut. Ordfører Lars Evjenth sto for overrekkelsen, og han påpekte at årets to vinnere representerer to vidt forskjellige retninger innenfor kultur: Roadracing og piano.

Juryen, bestående av politikerne Kolbjørn Mathisen og Silje Sørfjordmo Jensen samt kultursjefen, havnet i år på en delt løsning, slik statuttene åpner for.

Klare mål

Lasse Pedersen forteller at roadracing er en dyr sport, men at han heldigvis har noen sponsorer. - For meg er det kun gull som teller i år, skrev han i slutten av april da han søkte om å få Sørfold kommunes kulturstipend. Og gull ble det: Nylig ble han Norgesmester.

Les mer om Lasse på hans hjemmeside:

Team Lasse

Landsmønstring

Isabel Berg har spilt piano i mange år, og trollbandt en fullsatt sal under årets Ungdommens Kulturmønstring. Hennes innsats brakte henne deretter videre til både fylkesmønstring og landsmønstring.

I sin søknad om stipend skriver hun at hun ønsker å kjøpe et keyboard som hun kan ha på hybelen når hun flytter hjemmefra for å studere videre etter avsluttet videregående skole.

Vi gratulerer de to vinnerne av årets stipend for unge utøvere, og ønsker dem lykke til videre. Det samme ønskes til de som søkte, men som ikke var blant de heldige i år.

Sørfold kommunes kulturstipend deles ut hvert år og er på 10.000 kroner. Med en delt løsning ble det 5.000 kroner til hver.

Isabel Berg har fått kulturstipend

SPILTE FOR KOMMUNESTYRET. Isabel Berg takket for kulturstipendet ved å framføre et stykke på flygelet. Her viser hun fram diplomet.

Støtteapparatet

Til stede ved utdelingen var også Lasses foreldre Karianne og Tommy Pedersen, samt Isabel mor Rita Berg. Og disses innsats er uten tvil en del av årsaken til at ungdommene har muligheten til å satse som de gjør. Dette handler om både kjøring, motivasjon og annen oppbacking.

F.v. Karianne Pedersen, Tommy Pedersen og Rita Berg

STOLTE. Vi gratulerer også f.v. Karianne Pedersen, Tommy Pedersen og Rita Berg, som er stolte foreldre til årets stipendvinnere.

Sist oppdatert den 09. september 2015