Stipend til Erland

Erland Løkken Sande (18) fra Gyltvik har fått årets kulturstipend. Han er aktiv innen skyting, og kan vise til mange gode resultater.

Ordfører Lars Evjenth deler ut kulturstipend til Erland Løkken Sande, foto Ilse Åsbakk
Overrasket. Erland visste ingenting på forhånd da ordfører Lars Evjenth dukket opp på skytterstevne i Røsvik 28. august med sjekk og diplom (se under). Foto: Ilse Åsbakk.
 
Gode resultater
Erland har holdt på med skyting siden 2007, og kom på 4. plass i NNM i 2009. Under samme stevne fikk han 3. plass i feltskyting. På Landsskytterstevnet  ble han best i juniorklassen fra Nord-Norge, og mottok bl.a. Kjell Kristian Rikes minnemedalje.
 
Stipendet er på 10.000 kroner, og pengene vil den unge skytteren bruke til utstyr, ammunisjon og ikke minst reiseutgifter i forbindelse med stevner. Vanligvis er det stevne hver helg.
Erland er medlem av Røsvik Skytterlag.
 
Diplom kulturstipendInspirasjon
Sørfold kommune kulturstipend til unge utøvere er ment som en anerkjennelse av den innsatsen stipendvinneren har vist, og en inspirasjon til videre satsing. Det kan tildeles utøvere innenfor hele kulturbegrepet, og for å komme i betraktning må utøveren ha vist sine evner i lokalsamfunnet, gjerne også i en større sammenheng.
 
Stipendet deles ut hvert år. Selve overrekkelsen legges til en anledning som vinneren deltar i uten å være tipset på forhånd. Dermed får også støttespillere, venner, familie og lagkamerater mulighet til å være til stede.
 
Eksempelvis fikk Lena Langvand Samuelsen kulturstipendet i 2008 da hun åpent sin egen kunstutstilling under Kraftfestivalen.
Sist oppdatert den 09. september 2015