Støtte til forskerutstyr for de yngste

Sørfold kommune har fått 170.000 kroner fra Utdanningsdirektoratet. Pengene skal brukes til utstyr i barnehagene i forbindelse med kommunens realfagssatsing, blant annet forskerpakker.

Interaktive skjermer

Interaktive skjermer til bruk i barnehager.

Spennende muligheter for barna

–  Dette gir masse spennende muligheter, sier Newtonlærer Bjørnar Pettersen, som er prosjektleder for kommunens realfagssatsing.

–Tilskuddet betyr at vi kan kjøpe interaktive skjermer og forskerpakker til de tre barnehagene i kommunen, og pengene blir likt fordelt med drøyt 56.000  kroner til hver, opplyser han.

De tre barnehagene i Sørfold er Straumen barnehage, Løkta barnehage i Røsvik og Nordsia oppvekstsenter.

–  Vi synes det er nyttig at de minste får mulighet til å gjøre seg erfaringer med interaktive skjermer, siden de kommer til å møte disse smart-board'ene når de kommer i skolen.

Dermed legger vi en bro mellom satsing i barnehage og skole, sier han, og forteller at skjermene gjør det mulig å få til mye spennende med tall, form og farge.

Fokus på kraftproduksjon, oppdrett og mineral

–  Kraftproduksjon, fiskeoppdrett og geologi/mineral er områder som det sates mye på gjennom Newton-prosjektet i kommunen, og barnehagene vil kunne utføre noe forskerarbeid fra naturens muligheter gjennom bruk av Forskerpakkene fra Forskerfabrikken.

Den ene barnehagen har allerede et nært samarbeid med lokal oppdrettsnæring, og  ved hjelp av pakken kan de utvikle dette videre, sier Bjørnar Pettersen.

Har status som realfagskommune

Nyheten om tilskudd til utstyr i barnehagene var gladmelding nr. 2 fra Utdanningsdirektoratet.

I  mars i år kom den første gladmeldingen: Sørfold var plukket ut til å være realfagskommune 2017-2018.

For å bli realfagskommune, må kommunene forplikte seg til å arbeide systematisk og helhetlig for å forbedre barn og unges kompetanse og resultater i realfag.

Tilbudet varer i tre semestre, og kommunene får økonomisk og faglig støtte til nettverksarbeid. Universiteter og høgskoler bidrar med ekstern kompetanse i nettverkene.

Les tidligere artikkel om dette:

Sørfold blir realfagskommune.

Sist oppdatert den 28. september 2017