Stor interesse for Røsvik kystfort

Et fullsatt samfunnshus tok varmt i mot Tore Gleinsvågs foredrag og Røsvik skoles presentasjon av imponerende prosjektarbeid om Røsvik kystfort på lanseringsarrangement 14. november.

Tore Gleinsvåg forteller om Røsvik kystfort

De frammøtte lyttet interessert til Tore Gleinsvågs foredrag. Han har skrevet et hefte om Røsvik kystfort som ble lansert 14. november og nå er i salg.

Fra idé til ferdig produkt

Tore Gleinsvåg fra Dønna er pensjonert lektor med hovedfag i historie.

På familiebesøk i Røsvik stiftet han bekjentskap med restene av av det tyske kystfortet i Røsvik, og etter å ha samlet inn stoff og bilder og skrevet teksten til heftet inngikk han samarbeid med Sørfold kommune om trykking og utgivelse.

Lansering

Nå er heftet ferdig, og 14. november var det klart for lanseringskveld. Der fikk publikum høre om bakgrunnen for arbeidet, om prosessen fram mot ferdig produkt, om intervjuene med tidsvitner og hva disse kunne fortelle.

Prosjektarbeid i skolen

Røsvik skole har kystfortet som prosjekt, og både lærere og elever delte sitt store engasjement og ga oss innblikk i hvordan dette er lagt opp. Her handler det om lokal identitet og entreprenørskap.

Et flott musikkinnslag med gripende tekst ble framført av Julie og Hedda, og kvelden ble avrundet med salg av det fine heftet. Faktisk ble det solgt hele 48 hefter på lanseringskvelden.

I salg på servicetorget

«Røsvk kystfort» av Tore Gleinsvåg fås kjøpt på servicetorget, Rådhuset, samt på biblioteket i Røsvik når det har åpent hver torsdag kl. 17.00-20.00.

Lørdag 23. november er det også lørdagsåpent der kl. 11.00-15.00.

Heftet kan også bestilles og sendes pr. post. Hvis du ønsker dette, kan du sende en e-post til kultur@sorfold.kommune.no.

Da får du info om konto for overføring av pengene. Så snart innbetalingen er registrert, sender vi heftet i posten.  Prisen er 100 kroner.