Styrker ung kompetanse

Sørfold kommune har fått 15.000 kroner fra UKM Norge til opplæring av unge arrangører og sceneteknikere. Til høsten planlegges kurs i scene- og flerkameraproduksjon.

F.v. Nils Erik Brandsæther, Markus Sørfjormo og Jørn Aksel Løkås Johnsen

Disse tre ungdommene gikk videre til fylkesmønstringen av Ungdommens Kulturmønstring (UKM) i lydteknikk i år, og under Kraftfestivalen deltar de som assistenter på flere produksjoner. F.v. Nils Erik Brandsæther, Markus Sørfjordmo og Jørn Aksel Løkås Johnsen.

Ungdomsstyrt

I fjor ble Sørfold årets UKM-kommune, sammen med Lillehammer. Mye av årsaken til dette er at Sørfold i stor grad har et ungdomsstyrt UKM i hele prosessen, både i forberedelser og gjennomføring.

–  Dette er bare begynnelsen, sa Sørfolds UKM-koordinator Sveinar Aase da han sammen med unge Ruben Steensen mottok prisen på vegne av kommunen.

Fortsettelsen kom under årets lokalmønstring, med ungdommer i alle produksjonsledd og et nytt nivå i grad av profesjonell gjennomføring uten dødpunkter.

Nå skal de unges kompetanse styrkes ytterligere.

Opplæringsløp gjennom skoleåret

–  Vi skal utvikle en modell for et opplæringsløp for arrangører og teknikere gjennom et helt skoleår, og samarbeider med Ung i Nordland om dette, sier Sveinar Aase.

Dette skal blant annet skje gjennom tettere samarbeid samarbeid mellom Ungdommens Kulturmønstring, Den kulturelle skolesekken (DKS) og kulturskolen.

Intensjonsavtale

I forbindelse med prosjektet er det inngått en intensjonsavtale mellom Sørfold kommune og Ung i Nordland, der partene skal jobbe sammen om å utvikle et slikt samarbeid.

Målet er gi ungdom nødvendig opplæring og kompetanse til å skape aktivitet i egen og andre kommuner.

Setter i gang kurs til høsten

–  UKM er pr. i dag det eneste tilbudet vi kan gi ungdommer som ikke ønsker å stå på scenen, men jobbe med produksjonsarbeid. Gjennom dette når vi mange nye ungdommer, ikke minst gutter som vanligvis er i undertall som deltakere i UKM. Vi ønsker å fortsette i samme spor, og vil utvikle dette i samarbeid med fylkeskommunen.

Til høsten kjører vi i gang med kurs og opplæring i arrangør, scene- og flerkameraproduksjon, sier Sveinar Aase.

Wanja til landsmønstring

Under årets UKM gikk Wanja Bjerkli videre til UKM-festivalen i Trondheim som arrangør.

Denne foregår i tida 25.- 30. juni.

– Vi er stolt av Wanja og ønsker henne lykke til, sier Aase.

Les mer om dette:

Wanja til landsmønstring

 

Sist oppdatert den 09. september 2015