Svømte seg til Kreta

Svøm deg til Kreta er tittelen på årets svømmekampanje i regi av Norges Svømmeforbund. Og det har Bente Storåker fra Straumen gjort, hun har nemlig vunnet hovedpremien, som er en ukestur til Kreta.

Bente Storåker har svømt seg til Kreta

HELDIG. –  Dit skal vi, sier Bente Storåker, lykkelig vinner av ukestur til Kreta for to med Apollo. Ikke så lite fristende å tenke på med dagens snøkaos og en vinter som ikke ser ut til å slippe taket.

Vi gratulerer!

Den eneste voksne vinneren på landsbasis
Og Bente, som til daglig er å finne på servicekontoret og økonomiavdelingen på Rådhuset, må ha en enestående vinnerlykke i tillegg til at hun har svømt langt i vinter.

Blant 466 svømmehaller i hele Norge ble det trukket ut en eneste voksen deltaker, og det ble altså Bente Storåker!

–  Hver svømmehall trakk ut et barn, en ungdom og en voksen som ble sendt inn til hovedtrekningen, forklarer idrettsleder Steinar Strand, som har hatt ansvaret for opptelling og registrering etter at kampanjen ble avsluttet 1. april.

Årlig kampanje
Hvert år i perioden fra januar og ut mars går Norges Svømmeforbunds mosjonskampane av stabelen.

Kampanjen skifter navn hvert år, avhengig av hvilket reisemål hovedpremien har. Kampanjen har foregått  siden 1997.

Hensikten er å stimulere svømming som mosjonsaktivitet.

135 deltakere i Sørfold
Steinar Strand er godt fornøyd med oppslutningen i Sørfold.

–  I år var det 135 deltakere som skrev opp antall svømte meter i løpet av januar, februar og mars i bassenget i Mørsvik og på Straumen. Og det er barn og unge som er de ivrigste.

Mange klarte kravet
5 barn fra Leirfjorden skole, 7 fra Mørsvik, 6 fra Røsvik og 42 fra Straumen skole klarte kravet om å svømme minimum 2500 meter. 16 ungdomsskoleelever fra Straumen skole og 3 voksne greide å svømme minst 10 000 meter.

Av de 3 voksne som klarte kravet om å svømme minst 10 000 meter har 2 svømt i Mørsvik.

Flinke skoler og elever
–  Vi synes elevene og skolene har gjort en fantastisk innsats ved at så mange deltok i denne kampanjen, og har derfor trukket ut noen ekstragevinster. Hver av vinnerne får et gavekort på 400 kroner for bruk på Intersport, Fauske.

Og de heldige som får gavekort er:

Nora Therese O. Hildal, 5. klasse Leirfjorden skole
Even Pettersen, 5. klasse Mørsvik oppvekstsenter
Andreas Gleinsvåg, 3 klasse Røsvik skole
Martin Hustad, 5. klasse Straumen skole
Maja Reiss, 8. klasse Straumen skole
Helene Zahlsen, 8. klasse Straumen skole

Vi gratulerer!

Alle i klassen svømte over 2500 meter
–  Alle har gjort en flott innsats, men vi kan ikke unngå å trekke fram noen deltakere og skoleklasser. For eksempel Tora Jakobsen i 5. klasse ved Straumen skole. Hun har svømt hele 18400 meter, og samtlige 16 i hennes klasse svømte minst 2500 meter!

Hurra for denne klassen og de andre ivrige klassene, sier en imponert idrettsleder, som takker alle deltakerne og ønsker lykke til videre med svømminga.

Les mer om Norges Svømmeforbunds mosjonskampanje:

Svøm langt
 

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015