Ivrige svømmere

Det er mange i Sørfold som vil svømme til Kypros. Ingrid Bjørknes (11) fra Kines og Ina Elise Arntzen (12) fra Mørsvik er to av de ivrigste. De går videre til den nasjonale trekningen i svømmeforbundets mosjonskampanje, der førstepremien er en ukestur til Kypros.

Ingrid Bjørknes, foto Røsvik skoleLiker å svømme. Ingrid Bjørknes trives i bassenget. Hun går videre til den nasjonale trekningen i svømmekampanjen ”Svøm deg til Kypros”. Blant de voksne deltakerne i Sørfoldhallen ble Reinert Simonsen trukket ut, også han fra Røsvik.
 
Det er Norges Svømmeforbund som har dratt i gang dette tiltaket for å stimulere flest mulig til å delta i mosjonssvømming. I fjor var det Sardinia som var målet, i år er det Kypros.
 
De yngste er ivrigst
Det sendes inn rapport for hver svømmehall i forbindelse med denne kampanjen, og for Sørfoldhallen viser oversikten at 74 har deltatt. Av disse er hele 67 under 13 år, og 26 av de yngste har tilbakelagt minst 2.500 meter. Hver deltaker fyller ut et registreringskort, og merker av hvor langt de har svømt hver gang. Kampanjen har vart i 13 uker, og ble avsluttet 1. april.
 
Svømt lengst
Alise Sagnes Karlsen har svømt 5900 meter på disse ukene, og det er lengst av de som er under 13 år.
Blant de voksne er det Ronny Engan som topper listen med sine 16300 meter.
 
Bente Storåker og Patrick Eliassen har vunnet klippekort til Sørfoldhallen.
 
4 i Mørsvik klarte kravet
Konkurransens mål er å svømme 10.000 meter for voksne og 2.500 meter for barn innen utgangen av mars. På Mørsvik oppvekstsenter er det også basseng, og her har 7 barn under 13 år deltatt og 4 av disse klarte kravet.
- Ingen voksne har deltatt, forteller rektor og leder i IL Leirgutten Arne Harry Nilsen.
 
Ina Elise Arntzen, foto Arne Harry NilsenDen heldige uttrukne som går videre til den nasjonale trekningen fra Mørsvik er Ina Elise Arntzen (bildet) , som går i 7. klasse.
Sist oppdatert den 09. september 2015