Tok utfordringen på strak arm

Lars Evjenth utfordret Jan Arne Johansen til å lage bålkaffetur for seniorer på Straumen. Johansen fikk med seg Lions, som sørget for transport og et trivelig arrangement på Helland.

Bålkaffetur på Helland

Sørfold Lions stilte opp med biler og gode hjelpere, og laget til en fin  stund med bålkaffe på Helland. Der er det et flott friluftsområde like ved parkeringsplassen.

Ytterst til høyre står Jan Arne Johansen med vandrestaven. Foto: Sørfold kommune.

Vandrestav og stafett

Ordfører Lars Evjenth er leder i Salten friluftsråd. Der er det startet et prosjekt som har fokus på at  flere skal komme seg ut i friluft og på tur.

– Den som får utfordringen bestemmer hvem de vil invitere med på tur, men intensjonen i prosjektet er å tenke på de som har vanskelig for å komme seg ut på egen hånd. Dette skal være et lavterskeltiltak, forklarer Evjenth.

Hver kommune får en vandrestav, der man skal skrive opp turene og navnet på de som organiserer turen. Staven blir som en stafettpinne som overleveres til den som utfordres videre.

Trivelig tur i nydelig høstvær

–  Jan Arne Johansen er leder i seniorrådet i Sørfold, og er også med i Lions, som har lang tradisjon som gode hjelpere i lokalmiljøet.

De stilte sporty opp, og organiserte en fin tur til Ørvika på Helland 19. september. Totalt var vi 12 personer som koste oss sammen i nydelig høstvær, og Lions stiller opp på ny tur til våren, forteller Lars Evjenth.

Nå skal vandrestaven ta seg en tur nordover, til Mørsvikbotn.

Vi kommer tilbake til hvem som blir utfordret der.

Sist oppdatert den 11. oktober 2017