Ønsker seg garasje

Flere av beboerne i Strandmyra Borettslag på Straumen har bil. Med beliggenhet like ved Straumvatnet blir det lett is på vinduene, og de ønsker seg garasje.

Biler ved Strandmyra Borettslag, foto Sørfold kommune/ Bente Braaten
Må skrape is. Omsorgsboligene ved Straumvatnet har flott beliggenhet, men bilene må foreløpig stå uten tak over og blir lett nediset.
 
Utebod og carport
Tor Ankjell er styreleder i Strandmyra Borettslag. Han forteller at denne saken ble behandlet i siste styremøte. – Vi er klar over behovet, og har tenkt å bygge en kombinasjon av utebod og bilplass. Da blir det en støpt flate med tak over, altså en carport.  Erfaringsmessig fungerer dette bra i forhold til å unngå is på vinduene selv om det blir en åpen løsning uten dør, og ved snøfall er det jo tak som er viktig.
 
Vi vil nå se på plassering, kostnader og finansiering, sier han.
 
Med og uten utebod
Ankjell opplyser at de håper å starte arbeidet til sommeren, og at deler av kostnadene vil bli dekket inn gjennom husleien. - Det vil bli mulig å leie leilighet med og uten utebod/carport, til ulik pris.  Det vil jo variere hva beboerne har behov for, og vi synes ikke de skal betale for noe de ikke bruker eller trenger, sier styrelederen.
Sist oppdatert den 09. september 2015