- Godt å komme hjem

Trond Bratland Erichsen har nylig vært hjemme på Straumen noen dager, og ble gjort stas på av en imponert ordfører og rådmann etter sin eventyrlige rotur over Atlanteren. Under Kraftfestivalen kommer han tilbake med film og bilder fra turen.

F.v. ordfører Lars Evjenth, Trond Bratland Erichsen og rådmann Torbjørn Winther

FIKK GAVE. Sammen med pappa Einar var Trond Bratland Erichsen invitert til Rådhuset for å møte kommunens ledelse. Her er han flankert av ordfører Lars Evjenth til venstre og rådmann Torbjørn Winther.

Trond viser fram det flotte fatet med kommunevåpenet på som han fikk i gave. Foto: Einar Erichsen.

Grunnlaget lagt her
- Fysikken som gjorde at jeg klarte å gjennomføre roturen på 4600 km er bygd hjemme på Straumen. Her har jeg spilt fotball på Lakselva og gått på ski i Seljeåsen, sier 30-åringen, som håper at han kan motivere andre. Ikke til å ro over Atlanteren eller gå til Sydpolen, men til å ta det første steget ut av sofaen.

Har satt Sørfold på kartet
Ordfører Lars Evjenth  gratulerte Trond med bragden, og sa at vi trenger noen som våger å kaste seg ut i slike ekstreme prestasjoner, som en inspirasjonskilde for alle oss andre. Han er også glad for at Trond alltid får fram hvor han kommer fra, og at han har satt Straumen og Sørfold på kartet.

Sammen med kameraten Emil Eide Eriksen tilbrakte Trond 59 døgn i den spesialbygde trebåten. Ved innkomsten på Barbados 2. februar sto pappa Einar.

- Det var spesielt å se den lille prikken komme nærmere, sier faren.

Første norlending
Emil og Trond er 5. og 6. nordmann som har fullført verdens tøffeste roløp : The Woodvale Atlantic Rowing race. Og Trond er første nordlending.

Sørfold først ut
Etter turen sitter Trond og Emil igjen med 8.000 bilder, filmopptak og opplevelser som kunne fylt flere bøker.  - Nå venter jobben med å redigere ned alt dette, og det er omfattende, sier Trond, som straks takket ja til invitasjonen fra Kraftfestivalen om å komme hjem for å dele sine opplevelser med alle interesserte.

De to har fått mange henvendelser om å holde foredrag, men Trond prioriterer hjemkommunen først.

Torsdag 14. juni på Straumen
14. juni i Rådhussalen vil Trond Bratland Erichsen vise film, bilder og fortelle om møte med hval og hai, stekende sol  - og mye mer, som vi ikke skal røpe nå. Det manglet nemlig ikke på utfordringer underveis. Men det ble også rikelig med tid til ettertanke. - Man får god tid til å tenke når man er ute på havet, og jeg lærte mye om hva som er viktig i livet, sier han. 

Sist oppdatert den 09. september 2015