Trude blir rektor

Hun kom til Røsvik skole som nyutdannet adjunkt i 1996 og har vært der siden. Nå er Trude Gleinsvåg ansatt som ny rektor ved samme skole, og gleder seg til å starte opp 15. juni.

Trude Gleinsvåg

Glad i Sørfold

41-åringen som opprinnelig kommer fra Dønna trakk det lengste strået av de 8 søkerne til stillingen.

Og hun brukte ikke lang betenkningstid da tilbudet kom.

-   Jeg er glad i å planlegge og organisere. Det blir det rikelig anledning til i nyjobben, sier Trude, som er optimist med tanke på både elevtall og fremtiden for bygda. Og hun er glad i stedet og kommunen hun ble en del av for 16 år siden.

-   Jeg bruker enhver anledning til å skryte av Sørfold kommune. Og har fått et veldig godt inntrykk av kommuneledelsen, sier hun.

Skolen som møteplass

Med sin beliggenhet er det naturlig at Røsvik skole engasjerer seg i kystkultur, og dette er en mangeårig tradisjon. Trude har ingen planer om å endre denne kursen, men har også mange andre planer for en samfunnsaktiv skole.

–   Med flytting av biblioteket til samfunnshuset har vi fått en ny møteplass, og her kan skolen samarbeide med mange andre for å utvikle denne.

Entreprenørskap
-   Vi er også en av 6 skoler som er med i et prosjekt som kalles entreprenørskap i Salten. Der skal vi blant annet samarbeide med bedrifter i området.

Valgfag
Trude forteller også at valgfagene er på vei inn i skolen igjen. Og der vil produksjon for sal og scene komme inn som valgfag for 8. klasse.

- Det vil også komme et valgfag til, som antakelig blir noe innenfor fysisk aktivitet og friluftsliv, opplyser hun.

Kystfort

I Røsvik finnes det mange kulturminner, blant annet fra krigens dager. –  Vi har planer om å lage et undervisningsopplegg om Røsvik kystfort, sier en engasjert påtroppende rektor og enhetsleder.

Starter under Kraftfestivalen
For å få litt overlapping med avtroppende rektor Halvard Toften, vil Trude tiltre 15. juni. Og dette kan lett bli en flying start for en kulturengasjert leder. Da er det nemlig Kraftfestival, og nettopp denne dagen blir både skolen og Røsvik arena for mange spennende aktiviteter.

Dette kommer vi tilbake til.

Bokfrokost ved Røsvik skole

Tar mange bilder
Det var ikke så lett å finne bilder av Trude i skolehverdagen, i et ellers rikholdig billedarkiv, siden det ofte er hun som tar dem.

Men vi fant dette, som er fra en bokfrokost på skolen i januar i år. Og tar vi ikke mye feil, er dette 4. klasse.

 

Sist oppdatert den 09. september 2015