Gløgg, pepperkaker og skøyteis

24 deltakere i alle aldre koste seg på Sørfjordvatnet med og uten skøyter 9. desember. Dette var årets siste turboktur, og nå søker kulturkontoret arrangører som kan videreføre det vellykkede tiltaket på nyåret.

De heldige vinnerne

DE HELDIGE. Hver gang det er månedens turboktur, trekkes gevinster blant deltakerne. Denne gangen var det f.v. Grete Jakobsen som fikk T-skjorte, Kent-Ove Ørnes vant krus og Kari Reinvik ble vinner av turbok.

Alle foto: Katrine Eliassen.

Hadde kaffen klar
Det var IL Leirgutten som sto som arrangør av desemberturen til Sørfjordvatnet, eller nærmere bestemt Hulda Skar med familie.

Turen startet fra parkeringsplassen ved byggefeltet i Sørfjorden, og gikk til Sørfjordvatnet. Der hadde to av Huldas barn fyrt opp bålet på forhånd og hadde kaffekjelen på kok til resten av turfølget kom frem.

Terese på skøyter

BLANK IS. Terese Eliassen (t.v.) prøvde skøytene på Sørfjordvatnet.

-  Vi gikk på blankisen, noen på skøyter og noen uten. Kent-Ove Ørnes kjørte til og med sin elektriske rullestol på isen, forteller Hulda Skar. (Bildet under)

Kent-Ove trivdes på isen

Og turfolket koste seg med bålkaffe, gløgg og pepperkaker. En fin tur og et vellykket arrangement.

Noen av deltakerne

BÅLKAFFE. Her er noen av deltakerne. Lengst til høyre spreke Anny Sørfjord på 85.

Prøvde nybrua
Noen la tilbaketuren over nybrua og rundt Sørfjorddalen. Hengebrua over Sørfjordelva er bygd av Skar/Sørfjord grunneierlag, og åpner for nye turmuligheter i det fine området, både for lokalbefolkningen og gjester på Kobbelv Vertshus.

Les mer om dette:

Hengebru gir nye turmuligheter

God oppslutning om turene
I hele 2012 har det vært arrangert minst en turboktur hver måned. Dette er et nytt tiltak av året, med kulturkontoret som koordinerende ledd og en rekke foreninger som arrangører.

Tiltaket må oppsummeres som meget vellykket, med god oppslutning.

Søker arrangører fra januar
Alle typer foreninger og organisasjoner kan arrangere månedens tur. Idrettslag, ungdomslag, sangkor, politisk parti eller hva det måtte være.

Ikke bare fra turboka
-  Fra 2013 endrer vi opplegget en smule. Nå trenger ikke turene å være hentet fra turboka. Arrangørene står helt fritt i å velge en tur i sitt nærmiljø eller hvor som helst i kommunen, sier idrettsleder/folkehelsekoordinator Steinar Strand.

Interesserte arrangører bes ta kontakt med Steinar Strand, tlf. 476 34955 eller e-post steinar.strand@sorfold.kommune.no

 

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015