I salg nå

Den nye turboka for Hamarøy, Steigen og Sørfold er i handelen, og tilbakemeldingene fra de som har bladd i den er meget gode. På servicetorget på Rådhuset kan du nå betale med kort, og på få timer ble det solgt over 20 bøker den første dagen.

Odd-Jarle Kristoffersen

KJØPER JULEGAVE.  - Jeg skal gi den flotte turboka i julegave til foreldrene mine, som bor i Tromsø, forteller Odd-Jarle Kristoffersen, Sørfold kommunes nye IT-ansvarlig. Han synes det er veldig praktisk å kunne betale med kort.

I mange år har det vært mulig å kjøpe bøker på Rådhuset - slektsbøker, kystbok, Ragobok osv.  - men tidligere kun med kontanter. Kortterminalen på skranken her på servicetorget fikk sin debut 15. desember 2011.

Etterlengtet

Turbok for Sørfold og Nord-Salten har kommet ut i to tidligere utgaver, da også med Tysfjordens vestside representert. I den tredje og sterkt fornyede utgaven av turboka er Tysfjord ikke med.

Det er lenge siden forrige turbok ble utsolgt, og mange har etterlyst den. Arbeidet med ny bok har tattt tid – men resultatet har da også blitt svært bra.

Boka kommer i et liggende format som både er hendig, og som gjør at de mange og praktfulle bildene kommer til sin rett.

Farge for kort eller lang tur

Hver tur er merket med en farge, der grønn er en kort og lettgått tur. Deretter kommer blå og rød, og de mest krevende turene er merket med svart.

Det er også satt av plass til å beskrive områder nær bebyggelsen som både egner seg til turer med barnevogn, og som gir fleksible turmuligheter.

Hamsuns Rike

Sørfold kommune er med i prosjektet På tur i Hamsuns Rike, som også orienterer seg mot reiseliv og turisme, ikke bare lokalbefolkning og nærturister.

Med utgangspunkt Kobbelv Vertshus kan man gå en kort rundtur rundt vertshuset, man kan gå litt lenger til Sørfjordvatnet -  eller velge den lange og krevende turen over grensen til Sverige. Alle disse tre mulighetene er beskrevet i boka, og de er gode eksempler på friluftsliv som går hånd i hånd med reiseliv.

Perle

Av nye turer kan vi nevne Sommarsetvatnet, som beskrives som en naturperle. Videre har vi blant annet Steinbakkan – Svartvatnet, Kråktuva ved Kvarv, Sildhopen – Kollen og Tverrelvhaugen – Storeidet – Linhågen.

Nevnes må også turen Djupvik – Kvanngrøva (bildet), som ble innviet i sommer og er en tur med historie.

Røsvik – Tortenvika – Hammervika og Røsvik – Bordstolvatnet er mye brukt av lokalbefolkningen, og disse turene er også med i boka.

Grottekommunen

Nye Sjunkhatten, Barnas Nasjonalpark er selvsagt også viet plass. Vi kan også nevne en artikkel om grottekommunen Sørfold. Faktisk ligger det lengste kartlagte grottesystemet i Skandinavia i Sørfold.

Den nye turboka inneholder i alt 40 turer i Sørfold.

Bildene er såvdt nevnt. De er mange, og de er vakre. Her er flere signert Halvard Toften, Steinar Strand, Bjørn Godal m.fl. – men framfor alt har turbokas «far» Kjell Fredriksen fra Skutvik bidratt sterkt på billedsiden.

Julegave

Bokslipp i midten av desember er riktignok litt sent i forhold til det ideelle med tanke på julegavemarkedet, særlig for de som må bestille og få boka tilsendt. Men det bør ikke være for sent for alle de som kan kjøpe boka i bokhandler og butikker, særlig ikke når du vet at den kommer.

Prisen er 250 kroner.

Steigen, Hamarøy og Sørfold har ypperlige områder for friluftsliv.

Vi sier som bokas undertittel: Vilt....Vakkert...Velkommen!

Utsalgssteder:

 • Styrkesnes Handel, Styrkesnes
 • M. Rasmussen, Elvkroken
 • Ingas Butikk, Mørsvikbotn
 • Kobbelv vertshus
 • Coop Prixx, Straumen
 • Servicetorget, Rådhuset. NB! Du kan betale med kort!
 • Biblioteket, Straumen
 • Ark bokhandel, Fauske
 • Fauske Bokhandel, Fauske
 • Notabene, Fauske (Bokhandelen i Fauske Handelspark, Krokdalsmyra)
 • Ark City Nord, Bodø
 • Ark Glasshuset, Bodø
 • Ark Odds, Bodø
 • Bor du utenfor regionen og ønsker boka tilsendt i posten? Send en e-post til post@sorfold.kommune.no, så får du e-post tilbake med info om innbetaling, kontonummer og beløp (bok + porto).
Sist oppdatert den 09. september 2015