Turbokturene fortsetter

Kun to personer deltok på månedens turboktur i august i lett regn. Stort sett har oppslutningen på de andre turene vært god, og nå søker kulturkontoret arrangører for turer i november og desember.

F.v. Margit Zakariassen og Ann Mary Bottenvik

Duskregn på Strøksnes

- Skytung himmel og duskregn må nok ta skylda for at kun to personer deltok på Månedens turboktur fra Lappvika, Ytre Strøksnes til Skarvatnet søndag 12. august.

Likevel ble det en opplevelsesrik vandring langs Strøksneselva på skogsveien opp til det idylliske vatnet. Slik oppsummerer Steinar Strand, som var turleder for denne turen.

-  En av deltakerne var grunneier Margit Zakariassen ( til venstre på bildet) som fortalte historier bak navnene på plassene i elva, f.eks. Røytholla hvor skinnene fra bufe ble lagt for å skylle av hårene etter at de hadde ligget i barkekar.

Kraftverk

Lyshus-dammen var stedet hvor bl.a. Margits man, Karl Zakariassen, hans brødre og andre oppsittere fra Hestvika bygde et lite kraftverk som forsynte dem med strøm i noen år rundt 1950. 

Med på turen var også Ann Mary Bottenvik (tidl. Zakariassen), til høyre på bildet,  på ferie fra Frøya i Trøndelag og som sammen med Margit mimret om tidligere turer til Skarvatnet og Svartvatnet.

 -  En flott tur som Strøksnes Grendelag gjerne arrangerer på nytt, sier Strand.

Arrangører søkes for november og desember

Hittil  i 2012 er det gjennomført 9 vellykkede turbokturer, som stort sett har hatt stor oppslutning.

- Vi mangler arrangører for turene i årets to siste måneder.

Turene må være knyttet til turområder som er beskrevet i den nye turboka, men de kan gjerne gå langs deler av disse tur-rutene, sier Steinar Strand.

Til hver tur sponser kulturkontoret ei turbok og en ekstragevinst som trekkes ut blant deltakerne.

Interessert i å være arrangør? kontakt Steinar Strand, tlf. 476 34955, eller e-post: steinar.strand@sorfold.kommune.no   seinest 19.10.     

Aktuelle arrangører kan være alle typer foreninger og organisasjoner: Idrettslag, ungdomslag, musikkforeninger, politiske partier, grendelag osv.

 

Sist oppdatert den 09. september 2015