Turist i Sørfold

Velkommen til å oppleve Sørfold. Fisketur med veteranbåt i idylliske fjordområder, fottur i ville og vakre Rago Nasjonalpark eller en stille stund ved et fjellvann.

Salten Veteranbåtlag tilbyr fjordturer med M/K Blomøy. Foto: Per Reffhaug

Landskapet er rikt på kontraster, med høye fjell og dype fjorder. Og kort vei fra hav til fjell.

Rago Nasjonalpark  ligger i Sørfold , og er sammenhengende med Sarek og Stora Sjøfallet på svensk side. Til sammen er dette Nord-Europas største sammenhengende villmarksområde.

Sørfold fikk i 2008 status som nasjonalparkkommune, fordi hele Rago ligger i kommunen. Deler av Sjunkhatten Nasjonalpark ligger også i Sørfold, med Røsvik som naturlig innfallsport via fjorden.

 
I kommunesenteret ligger Strømhaug Camping, med flotte hytter og laksefiske rett utenfor døra (NB! Fiskekort må kjøpes).
 
Ønsker du å fiske i elver eller vatn i Sørfold? Fiskekort fås kjøpt hos grunneierne og enkelte andre utsalgssteder.
 
Kobbelv Vertshus er det  turistinformasjon. Der finner du også Blåloftet, som drives av Nordre Sørfold Husflidslag og selger lokalprodusert husflid. Åpent fra 24. juni til ca. midten av august: Alle dager kl. 11.00-20.00. Blåloftet holder til i 2. etasje på vertshuset.
 
4km sør for Kobbelv Vertshus ligger den autentiske Husmannsplassen Kjelvik. Den drives av Nordlandsmuseet, og er åpen for omvisning i tida 18. juni -14. august, alle dager kl. 11.00-17.00 . God gangsti fra parkeringsplassen ved E6.
 
Sørfold kommune er med i Reiseliv i Hamsuns Rike.
Salten Veteranbåtlag tilbyr båtturer på fjorden.
 
Røsvik var tidligere kommunesenter, og her ligger hovedkirken i Sørfold. Røsvik har også et restaurert handelssted med tradisjoner fra 1760.
 
Røsvik er også innfallsport til Sjunkhatten, som ble offisielt åpnet  som nasjonalpark 12. juni 2010.
 
Rørstad er en fraflyttet perle uten veiforbindelse, bl.a. med en vakker kirke. Om sommeren bor det folk i de fleste av de velholdte husene. Det er gudstjeneste to ganger hver sommer i Rørstad kirke, som oftest med båtforbindelse. Det er hurtigbåtforbindelse fra Røsvik til de idylliske småstedene i Sørfoldfjorden. NB! En del anløp skjer kun ved behov eller bestilling.
 
Link til båtrute, både vinter- og sommeruter:
 
Den norske turoperatøren Din Tur markedsfører to feriehus i Sørfold. Les mer om dette:
 
Sist oppdatert den 09. september 2015