Ungdomsklubb laget revy i 1970

En 14-årig Steinar Strand som dommer i Kontrapunkt og Helge Nikolaisen (da 15) på gitar. Her kan du se avisutklipp om ungdomsrevy i Megården 1970.

F.v. Steinar Strand og Helge Nikolaisen

Nesten like unge i dag

45 år seinere har begge beholdt interessen for revy og musikk.

Både Steinar Strand (t.v.) og Helge Nikolaisen jobber i dag i Sørfold kommune, som henholdsvis idrettsleder/folkehelsekoordinator og IT-ansvarlig.

Som tenåringer bodde de på hybel i Megården og gikk på ungdomsskole på Straumen.  Strand var fra Strøksnes og Nikolaisen fra Leirfjordgård.

Begge minnes disse årene med glede. Og én ting sier de nærmest i kor:

Fantastisk innsats av to pådrivere

– Det var et veldig godt og aktivt ungdomsmiljø i Megården, og det er to personer som var de viktigste pådriverne for dette: Klara Solskinnsbakk og Trond Raaum. (Begge har dessverre gått bort).

De to gjorde en fantastisk innsats, som absolutt bør nevnes, sier Steinar og Helge.

– Veldig mange ungdommer bodde på hybel i bygda, og det kunne lett ha blitt problemer i forbindelse med dette. Men det ble det ikke. Klara og Trond dro i gang både ungdomsklubb på gammelskolen, revygruppe og andre aktiviteter, sier de.

Om revyen som ble satt opp på ungdomshuset i 1970 sier Nordlands Framtid innledningsvis:

– I dag har vi lyst til å rope hurra for ungdommen i Sørfold.

Det har vi også lyst til, både før og nå. Vi har masse flinke ungdommer som bærer tradisjonen videre og gleder oss med musikk, teater og annen kultur.

Spilte for stappfullt hus

Tilbake til 1970:

«Høst på skrå» var tittelen på ungdomsrevyen som ble framført for stappfullt hus i Megården.

I Kontrapunkt-parodien hadde Trond Raaum rollen som Sten Bromann, og her var også englekor og musikk.

Her kan du lese artikkelen som sto på trykk i Nordlands Framtid 13. november 1970, der de også nevner alle som var med:

Revy i Megården Ungdomsklubb

Steinar Strand sitter ved bordet på det nederste bildet (med løsbart), og Helge Nikolaisen står med gitar lengst til venstre på det øverste bbildet.

Vi ser Trond Raaum i karakteristisk positur som Bromann, og går ut fra at det er mange som drar kjensel også på de andre som er avbildet.