Unge arrangører

Helga 12.- 13. januar var tre ungdommer fra Sørfold på kurs i Bodø for å lære mer om å arrangere Ungdommens Kulturmønstring. - UKM skal være mest mulig ungdomsstyrt, sier Sveinar Aase, som er Sørfolds UKM-koordinator.

F.v. Ina Simone Tiomen, Malin Hjelvik og André Åsbakk på kurs

STRESSTEST. F.v. Ina-Simone Timonen, Malin Hjelvik og André Åsbakk arbeider med en gruppeoppgave på arrangørkurset: I løpet av fire timer skal de planlegge og arrangere UKM.

Man kan delta som arrangør
Arrangør for dette helgekurset var UKM Nordland i samarbeid med UKM Norge. Tittelen var unge arrangører, og da har vi samtidig fortalt hvem som var målgruppe for kurstilbudet.

Det går nemlig an å melde seg på UKM som arrangør, på lik linje med sceneinnslag, utstilling eller konferansier. Man kan også gå videre til fylkesmønstringen som arrangør.

I tillegg passet kurset for f. eks. medlemmer av ungdomsråd og andre som skal ha arrangøroppgaver under arrangementet, uten at de nødvendigvis er påmeldt som deltakere.

Ungdom mobiliserer ungdom
UKM ønsker flere påmeldte i alle sjangre, og håper at med ungdom i flest mulig roller, som lyd, lys, markedsføring og scenearbeid kan dette bidra til økt deltakelse.

Ungdomsråd og UKM-ambassadør
Fra Sørfold deltok André Åsbakk og Malin Kristin Hjelvik fra ungdomsrådet.

Sørfolds egen UKM-ambassadør Ina-Simone Timonen deltok naturligvis også. Som UKM-ambassadør informerer og reklamerer hun for UKM og oppfordrer ungdom til å melde seg på.

Se tidligere artikkel om dette:

Ina blir UKM-ambassadør

Sammen med andre ungdommer fra Bodø og Fauske var de tre gjennom en rekke arbeidsområder knyttet til arrangeringen av en lokalmønstring, deriblant prosjektledelse, artisthåndtering, teknisk gjennomføring, markedsføring og PR.

Ungdomsstyrt
-  En av de viktigste grunnverdiene i UKM er at arrangementene skal være mest mulig ungdomsstyrt. Å arrangere en slik mønstring er imidlertid en krevende oppgave, særlig hvis man ikke har gjort det tidligere.

Kurset har vært veldig lærerikt både for ungdommene og meg som UKM-kontakt, sier Aase, som også deltok på kurset som gikk av stabelen 12. og 13. januar på kulturhuset Gimle i Bodø.

Grunnlaget er lagt
-  Jeg håper med dette at vi har lagt et grunnlag for at ungdommene skal kunne arrangere lokalmønstringen selv. Konsertarrangering er et eget fag, og det de lærer her kan de bruke  for å planlegge og gjennomføre andre kulturarrangement også.

Nytt og nyttig
-  Dette var nytt og spennende for oss, sier André Åsbakk.
-  Vi fikk opp øynene for hva UKM innebærer og at det er mye mer jobb knyttet til det enn vi trodde, sier Malin Hjelvik.

Flott innsats
Nå skal disse og andre ungdommer arrangere lokalmønstringa i Sørfold 2. mars. UKM-koordinator Sveinar Aase har stor tro på dem etter flott innsats på kurset, og ønsker dem lykke til.

Selv skal han være mest i bakgrunnen, men komme med hjelp og innspill der det trengs.

PR-turné
Påmeldingen til UKM er i gang. Alle mellom 10 og 20 år kan delta.For å gå videre til fylkesmønstringen er nedre aldersgrense fylte 13 år i løpet av 2013.

I slutten av januar skal de unge arrangørene informere om UKM på skolene.

Her kan du lese mer og melde deg på:

Påmelding UKM 2013 (link)

Sist oppdatert den 09. september 2015