Uønsket gjest

Kjempespringfrø er en uønsket plante som forekommer flere steder i Sørfold. 27. mai kl.18.00 er det åpent møte på Engan grendehus om hva vi kan gjøre for å bli kvitt den.

Kjempespringfrø

Slik ser den uønskede hagerømlingen ut.

Rømlinger

Hageplanter på avveie kan utkonkurrere vår naturlige flora og er uønsket.

–  Det er særlig arten kjempespringfrø som er et problem her hos oss. Den finnes i Engan/Ørnes-området, på Styrkesnes, i Mørsvik og på Kobbelveid.

Det kan også tenkes at den finnes andre steder i kommunen uten at den er registrert, sier næringssjef Gerd Bente Jakobsen.

Kjempespringfrø spres lett langs vassdrag og fortrenger andre planter.

–  Vi har leid inn Anne Marit Isachsen fra Norsk Landbruksrådgivning Salten for å informere om kjempespringfrø og grep en kan ta for å bli kvitt veksten.

Oppfordrer til felles dugnad

Anne Marit kommer på møte på Engan grendehus tirsdag 27. mai, og vil også vise oss planten på voksestedet like i nærheten, sier Gerd Bente Jakobsen, som presiserer at møtet er åpent for alle interesserte.

–  Møtet på Engan arrangeres i samarbeid med de tre grendelagene på nordsida. Jeg har oppfordret dem til å spre informasjon om møtet til folk i området, så håper vi på en felles dugnad for å bli kvitt den svartelistede inntrengeren, sier hun.

Velkommen til åpent møte på Engan grendehus tirsdag 27. mai kl. 18.00. Tema: Hvordan få bukt med den uønskede planten kjempespringfrø?

Se brosjyre om hva man selv kan gjøre:

Bekjempelse av kjempespringfrø

 

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015