Våkennatt i Leirfjorden

Kjeller`n ungdomsklubb skal arrangere våkennatt med RSP 3.- 4. februar. De har sendt ut invitasjon til en rekke ungdomsklubber i regionen, og det er ordnet med rabattordning gjennom Ung i Nordland for klubber som setter opp buss.

Sørfold Ungdomsråd

DETTE BLIR BRA!  Tiril Sørfjord ( i rødt) og resten av ungdomsrådet i Sørfold håper på god oppslutning om våkennatt i Leirfjorden 3.- 4. februar.  Bak f.v. Sindre Abelvik, Martin Abelvik (begge Røsvik skole) og Simon Sørfjordmo (videregående skole).

Foran f.v. André Åsbakk (Straumen skole), Tiril Sørfjord (Leirfjorden skole), Malin Hjelvik (Straumen skole) og Melissa Simonsen (Leirfjorden skole). Hanne Alexandersen fra Straumen skole var ikke til stede da bildet ble tatt.

Rap og hip-hop

Det er Tiril Sørfjord (15) som er primus motor for våkennatta. Hun er leder for klubbstyret i Kjeller`n ungdomsklubb i nordre del av Sørfold. Tiril var på Rock mot rus på Andøya i påsken, og der hadde RSP og Thomax konsert. Da fikk hun den lysé ideen å få artistene til Sørfold, og å gjøre dette til en stor happening.

De som skjuler seg bak navnet RSP er Patrick Bottolfsen og Thomas Nygård, og Tiril forteller at de har med seg en tredje artist. Og det går i rap og hip-hop.

Kjeller`n ungdomsklubb holder til i de tidligere barnehagelokalene i Elvkroken, men der er det ikke plass til særlig mange. Så det måtte bli Leirfjorden skole.

-  Vi har sendt ut invitasjon til ungdomsklubber i Steigen, på Innhavet, Sulis, Rognan og Fauske i tillegg til Røsvik og Straumen, sier Tiril, som foreløpig har 30 påmeldte, men håper på mange flere etter hvert som datoen nærmer seg.

Det er plass til 200.

Ung i Nordland

I september var Tiril på kurs i Bodø i regi av Ungdommens Fylkesting. Der fikk hun informasjon om kulturkortet og tilskuddsmulighetene til buss gjennom Ung i Nordland. Og hun har ordnet en gunstig rabattavtale med dem: Ungdomsklubber som ønsker å sette opp buss til og fra Leirfjorden, får 50% av utgiftene dekket av Ung i Nordland og kulturkortet.

Klubber utenom Sørfold som ønsker å benytte seg av bussordningen, må selv kontakte Jeanette Steen Kristensen på tlf. 908 900 61 eller e-post jsk@nfk.no.

Skyss fra Røsvik og Straumen

Når det gjelder ungdom i Sørfold, organiseres skyss fra Røsvik og Straumen, og kontaktperson for dette er klubb/feltarbeider Espen Olsen, tlf. 468 29 352.

Men NB! Påmelding til selve arrangementet gjøres direkte til Kjeller`n ungdomsklubb, se nedenfor.

  • Våkennatten er for ungdom som er født fra og med 1998 til og med 1993, og påmeldingsfristen er 27. januar.
  • Tidspunkt: Fredag kveld 3. februar. Arrangementet varer hele natta.
  • Billettpris: Kr. 300 inkl. frokostbuffet, kr. 275 for de med kulturkort.

Påmelding og nærmere opplysninger:

Rusfritt

Dette er et rusfritt arrangement, og personer som bryter denne regelen blir hjemsendt for egen regning. Arrangørene har også alkometer for testing.

Det vil være voksne vakter og brannvakt til stede hele natta, men arrangørene ønsker at alle klubber stiller med minst 1 reiseleder/klubbleder.

Imponerende

Kultursjef Bente Braaten er imponert over initiativet til klubbstyret med Tiril i spissen.

– Opplegget virker meget godt organisert på alle måter. De har tenkt på alt fra brannberedskap og førstehjelp til transport og matservering. Og de har også tatt hensyn til andre arrangementer for ungdom i samme periode, og har valgt en helg som verken kolliderer med Hamarøynatta eller Ungdommens Kulturmønstring.

Nå håper vi de flinke ungdommene får lønn for strevet ved at mange melder seg på, sier hun.

Sist oppdatert den 09. september 2015